Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvak čeka derbi

Rijekini igrači vape: “Baš nam jako nedostaje Andrijašević!”

Matjaž Kek
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
24.10.2017.
u 22:25

Prijelazni rok je najvažniji dio sezone. Dalje radiš po “defaultu”, rekao je jednom sir Alex Ferguson

Neuobičajena situacija za naše prilike – prije su čelnici klubova bili nezajažljivi, a treneri bi tražili alibije. U Rijeci je obrnuto – predsjednik Mišković gasi vatru i govori “sve je u redu, nismo u krizi”, a trener Kek hoće iskočiti iz vlastite kože zbog poraza kojih je dosta, ali nisu baš izvan logike.

Moralni potez trenera da ponudi mandat (nije podnio ostavku, to je razlika, op. a.) na razmatranje nije ni uzet u raspravu, u Rijeci čuvaju slovenskog stručnjaka kao malo vode na dlanu. Ali ne treba baš ni podcjenjivati Kekovo nezadovoljstvo koje traje već dulje u stilu “ma pustite, to on samo tako priča”. U situaciji kad Keka zovu iz njegove zemlje i žele ga ponovo na klupi reprezentacije, Rijekino vodstvo morati učiniti sve da ga i zadrži.

Trofejnom treneru nakon dvostruke krune ne pada na pamet zadovoljavati se borbom za treće mjesto i ako to ne vidi kod drugih, u klubu ili svlačionici, doći će do razlaza. Neće ni to biti smak svijeta, Rijeka će živjeti i bez Keka, pa i bez Miškovića jednog dana. No, dok su još tu, ne treba samo tako prolijevati stečeno.

Matjaž Kek
1/12

Za početak bi bilo dobro da svi skupa pogledaju gdje griješe, jer unatoč teškom ritmu i jakim suparnicima, poraza je puno. Igrači profesionalno odrađuju obaveze, ne može se reći, trude se, ali daleko je to od lanjske strasti.

– Nijanse su doslovno presudile da osvojimo naslov, prije su nam se one činile nebitne, ali tek sad vidimo što znače – rekao nam je Kekov pomoćnik Vjekoslav Miletić na pripremama u Sloveniji.

Te nijanse su sad protiv Rijeke na što utječe i premalo odmora i težak ritam: povede pa padne koncentracija, podcjenjuju se igrači poput Grezde, gubi se puno energije na suce. Rijeka im je evidentno trn u oku, peti, stražnjici... ali lani je nisi mogao zaustaviti ma ni da joj u 1. minuti izmisliš penal. Mišković je nakon Beča rekao: “Idemo u obranu naslova!” Brzo će se uvjeriti tko ga ne prati u razmišljanjima. Kek ga prati, to zna.

Prijelazni rok je najvažniji dio sezone. Dalje radiš po “defaultu”, rekao je jednom sir Alex Ferguson, a mnogi ga nisu shvatili. Pobjedu su Osijeku donijeli Grezda i Bočkaj koji su bili na dlanu Riječanima. Meštrović je bio brži.

– Mislim da smo sad po pojedinačnoj kvaliteti ispred Rijeke – rekao nam je Eros Grezda.

Rijeka je izgubila trojicu, dovela desetoricu, pa bi trebala biti u plusu. Ali nije nebitna ni kvaliteta, a ni kako koristiš to što si doveo. Ostaje li Kek, sad treba s više dogovora početi pripremati zimski rok.

– Kako nam Franko nedostaje, to je čudo – zavapio je jedan od ključnih igrača poslije poraza.

Fali i Rijeka njemu, malo igra, Ristovski još manje, a kod Bezjaka stoji 11 puta – “nicht im Kader”!

Kek je pametno preuzeo krivicu za rezultate jer igrači često trpe kritike, pa je logično i pitati se “a gdje je trenerova krivnja?” Učiti majstora poput Keka njegovu poslu suludo je, to je kao da priđeš Hrgoviću i kažeš “sad ću ti pokazati kako se boksa”. Ipak, možda nije trebalo micati Vešovića s desnog krila ako je lani bio najbolji igrač sezone na toj poziciji i dodatno si izazvati probleme s brojem golova. Možda nije tako, ali nikako da dočekamo gol poput onog koji je Vešović zabio Slavenu za 3:2 prošle sezone.

Informacije s treninga kažu da je Grk Mavrias odličan, ali to ne možemo znati ako ga i ne vidimo na terenu. Kek se vodi pravednom logikom “samo je trening mjerilo”. Principijelnost je kvaliteta, a ne mana. No, nekad vrijedi i samog sebe iznenaditi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije