Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZGRAŽA SE

Poznati Talijan osudio Rusa koji je nosio zloglasno slovo 'Z': Glupan, tipičan proizvod diktatora Putina

Screenshot
08.03.2022.
u 19:39

- Užasnut sam potezom tog malog imbecila, koji nema pojma da je sport sve suprotno od onog što je on htio pokazati svojim bezumnim činom.

Latinično slovo Z postalo je simbol ruske invazije na ukrajinu, odnosno, kako oni to nazivaju 'specijalnu vojnu operaciju Z'. Taj isti simbol na sebi imaju ruski tenkovi koji su ušli u Ukrajinu, a čini se da je sada jedan mladi poznati Rus istu poruku uputio svijetu Naime, ruski gimnastičar Ivan Kuljak (20) osvojio je brončanu medalju na Svjetskom kupu u Dohi, a na dodjeli medalja šokirao je cijeli svijet. Ponosno je stao na postolje, primio medalju, a na prsima je imao upravo zloglasni simbol 'Z'. Da stvar bude još gora, Ukrajinac Ilija Kovtun osvojio je zlato pa je na dodjeli medalja stajao pokraj ruskog gimnastičara.

Međunarodna gimnastička federacija (FIG) pokrenula je disciplinsku istragu protiv Kuljka zbog znaka na prsima, a neki su ga sportaši javno osudili. Jedan od njih je i Talijan Jury Chechi (52), koji je osvojio jedno olimpijsko, četiri europska i pet svjetskih zlata na karikama. 

- Užasnut sam potezom tog malog imbecila, koji nema pojma da je sport sve suprotno od onog što je on htio pokazati svojim bezumnim činom.  Glupan je tipičan proizvod diktatora Putina. Međutim, ne smijemo generalizirati i smatrati da svi Rusi dijele stav ovog malog. Uvjeravam vas da i Rusi jako pate zbog onoga što se događa u Ukrajini, samo to ne smiju reći. Ovih dana često se sjetim mog dragog ruskog prijatelja i kako me zaprepasti što se svaki put prije nego što će nešto reći o Putinu osvrće pazeći da ga netko ne bi čuo.

Mladi Rus se u domaćim medijima branio:

- Ideja se stvorila nakon što smo vidjeli kako Ukrajinci komuniciraju s nama. Ponašali su se veoma ružno, uzvikujući "Slava Ukrajini" tijekom natjecanja. Ali, najviše od svega bilo je frustrirajuće to što su tražili da budemo izbačeni s natjecanja iako nikome nismo ništa loše učinili - rekao je Kuljak pa nastavio:

- Došli smo nastupiti, ali do samog kraja nismo znali da li će nam uopće biti dozvoljeno natjecati se u finalu.

 

Podsjetimo, Rusima je zabranjeno nastupati pod vlastitom zastavom, a ovo je, izgleda, bio način da Ivan podrži svoju domovinu i to u invaziji i agresiji na susjednu zemlju. Naravno, ovo je odjeknulo  u svjetskim medijima i nigdje nije potvrđeno da je to Rus  doista htio poručiti tim simbolom na prsima, ali vidi se da je o nešto improviirano, nalijepljeno, tako da je teško pomisliti da se radi o nečemu drugome.

 

Ključne riječi

Komentara 4

TA
TaxiTeheran
14:20 09.03.2022.

Bravo sinko!

VO
vorda400
07:00 10.03.2022.

Znači sad se bude zabranilo i slovo Z nakon slova U znači još samo treba zabraniti H i D Tako da se vladajuća stranka napokon može upisati kao hrvatski kartel

BO
bosko98
01:14 09.03.2022.

kad moze ukraina kukasti krst sto nebi on mogao z

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije