Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sunset Festival

Rađa: Belichick je neponovljivi trenerski genijalac, znamo se već 11 godina

11.06.2024.
u 11:14

Bill je podrijetlom Hrvat pa sam mu ja organizirao ljetovanje u prigodi njegova prvog dolaska u Hrvatsku a nakon toga je došao i njegov sin. On je meni pomagao oko ulaznica za Super Bowl, bili smo u kontaktu. Sad kad je bio ovdje otišli smo na večeru, ispričao je Rađa

Treće izdanje zadarskog Sunset Sports Media Festivala okončano je ovacijama organizatorima Peteu Radovichu, Damjanu Rudežu, Borisu Kovačeku, Tomi Ricovu. A njima se na pozornici priključio i jedan od osnivača Sofascorea, vrlo popularnog sofisticiranog pružatelja naprednih sportskih uvida, Branimir Karačić i Ivan Bešlić koji je kazao:

- Odvest ćemo ovaj festival i na mjesec.

A već u svom trećem izdanju ova je sportsko-medijska konferencija doživjela svoj "let na Mjesec" jer ju je svojim dolaskom počastio najtrofejniji trener američkog nogometa Bill Belichick. Kad smo radi boljeg razumijevanja naših čitatelja dimenzije ovog posjeta pitali Petea Radovicha koliko je Belichick veliki u Americi on nam je ovako odgovorio:

- Uzmite popularnost Guardiole i Ancelottija i to zbrojite u Europi, popularnost Billa Belichicka u Americi je još i veća od zbroja ove dvojice briljantnih nogometnih trenera.

Je li tome tako priupitali smo posljednjeg dana i člana Košarkaške kuće slavnih Dina Rađu, čovjeka koji je Belichicku bio domaćin za njegova prvog posjeta Hrvatskoj. I koji se u Zadru pojavio s majicom s Belichickovim likom.

- Da, to je baš tako kako je Pete rekao.

Belichicku je ovo bio četvrti dolazak u Hrvatsku a prvi javni. Prethodna tri bila su privatni posjeti domovini svojih predaka a u tom prvom dolasku teren za dolazak slavnog trenera pripremio je Dino Rađa, na inicijativu slavnog sportskog producenta Petea Radovicha.

- Pa, sudjelovao sam u tome. Upoznali smo se prije 11 godina. Bill je sportski genijalac čiju veličinu u Hrvatskoj malo ljudi prepoznaje jer se ovdje toliko ne prati američki nogomet. Posljednji Super Bowl koji je osvojio, cijelu sezonu igrao je u obrani čovjek na čovjeka i onda je dva tjedna prije finala pripremio zonu protiv visokooktanskog napada. Branio se 60 minuta sa zonom i osvojio Super Bowl jer se suparnici nisu snašli. Poznat je po inovacijama i taktičkim prilagodbama usred utakmice. Neponovljivi genijalac  -ispričao je Dino.

Je li Belichicka i Rađu spojila pripadnost bostonskim profesionalnim klubovima? Belichick je 24 godine bio trener New England Patriotsa s kojima je osvojio šest naslova prvaka u američkom nogometu a Rađa je četiri sezone nosio dres Boston Celticsa.

- Ne samo to. On je podrijetlom Hrvat, ja sam mu organizirao ljetovanje kada je prvi put došao a nakon toga je došao i njegov sin. On je meni pomagao oko ulaznica za Super Bowl, jer ja sam veliki navijač Patriotsa, pa smo bili u kontaktu. Sad kad je bio ovdje otišli smo na večeru - kazao je Rađa kojeg raduje stanje u finalnoj seriji za NBA prvaka i vodstvo Boston Celticsa protiv Dallas Mavericksa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije