Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernji u dohi

Otkrivamo sastav Hrvatske za krucijalnu utakmicu protiv Belgije! Ovo je izbor Zlatka Dalića

KATAR 2022 - Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
30.11.2022.
u 09:27

Pogledajte kakav sastav će izvesti Zlatko Dalić na megdan Belgijcima, mediji već neko vrijeme pišu o lošoj amosferi, dok Eden Hazard tvrdi kako je sve u najboljem redu

Hrvatska sutra od 16 sati igra ključnu utakmicu za prvo mjesto u skupini protiv uzdrmane ekipe Belgije, pobjedom bi izborili čelnu poziciju i nadajmo se lakšeg suparnika u osmini finala svjetskog prvenstva. Večernji i njegov reporter iz Katara, Tomislav Dasović, doznaju sastav za sutrašnji okršaj protiv crvenih vragova, a pravi raritet je činjenica da Zlatko Dalić nije ništa mijenjao u odnosu na prošlu utakmicu i slavlje protiv Kanade. Naravno, pobjednički sastav ne iziskuje promjene, no izbornik je redovito uvodio novo riješenje čak i u Rusiji 2018. godine kada smo postali svjetski viceprvaci.

Dakle, početni sastav je zapravo preslika prošlog susreta, a glasi ovako: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić, Kovačić - Kramarić, Perišić, Livaja.  U prijevodu, Dalić ide sa isprobanom varijantom i Livajom u vrhu napada te Kramarićem kao svojevrsnom lutajućom špicom. Dobra je vijest da su svi spremni te da svi redovito treniraju, probleme s ozljedama imali su Domagoj Vida i Nikola Vlašić, ali to je pitanje prošlosti i mogu dati svoj maksimum ako dobiju priliku s klupe. 

- Svaka utakmica je bitna. Tako je i ova utakmica posebna za mene. Ne znamo što se događa u Belgiji, nije to naša briga, ne tiče nas se. Mi smo fokusirani na to da odigramo dobru utakmicu.Belgija je po Fifinom koeficijentu jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, odlična su momčad, imaju puno samopouzdanja i velika imena, to govori o svemu  - poručio je Vlašić na jučerašnjom press konferenciji.

- Belgija je pobijedila prvu utakmicu, ima tri boda i može proći dalje. To je ekipa s previše iskustva i s previše dobrih igrača da bi ih se tako lako otpisivalo. Možda nisu u nekoj formi, ali u jednoj utakmici na velikom natjecanju svi mogu iskočiti i napraviti svakom probleme, tako da moramo biti jako, jako oprezni, Imamo danas i sutra još vremena za dogovoriti detalje i krenuti spremni u utakmicu - najavio je utakmicu Pašalić.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 23

PA
pan-am
09:34 30.11.2022.

Dečki sretno ,i uz Božiju pomoć!!

KO
koraknaprijed
10:00 30.11.2022.

Ako pobjedimo Belgiju,OSVAJAMO ZLATO

DI
Diosiario
13:22 30.11.2022.

Ovo se događa već treći put za redom. Jučer je internet bio pun članaka gdje prvo belgijski izbornik Martinez govori kako je ljut jer je prije prve utakmice otkriven sastav 24 sata ranije što znači da imaju špijuna u stožeru, a navečer izlazi članak gdje Curtois kaže da ako otkriju tko je taj koji odaje informacije iz kabine da taj više sigurno nikad neće zaigrati za Belgiju. Međutim, kod nas se to tretira kao nešto najnormalnije, što nije ni čudo kad znamo da je ovo narod koji glasa za mesiće, josipoviće, plenkoviće i slične, ovdje se špijunaža i izdaja ne smatraju manom nego vrlinom, međutim, ovdje ne možemo kriviti medije nego Dalić mora pod hitno naći špijuna u svlačionici koji medijima dostavlja ove podatke i šutnuti ga tako da više nikad u životu ne smije prići ne samo reprezentaciji nego niti jednom nogometnom stadionu u Hrvatskoj. Za onih malo Hrvata koji su baš Hrvati i mentalno a ne samo etnički, koji nisu jugoslaveni, ovo je bitno jer ako se kaže da će možda igrati Vlašić ili Majer ili Budimir itd, onda Martinez mora s Belgijom proći sve te taktičke postavke, a ovako točno može usredotočiti svoje taktičke postavke upravo na ovaj sastav, i iz toga je jasno da je riječ o sabotaži, i zato je normalno da se Belgijci ljute jer se to dogodilo i njima, a nije normalno da se mi ne ljutimo što se to nama već treći put za redom događa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije