Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVO KAKO GLASATI

Odlučite baš vi! Pokrenuta je peticija da se Arena Zagreb nazove po Zlatku Saračeviću

Rukomet
Miranda Cikotic/PIXSELL
26.02.2021.
u 23:30

Na taj način bi se trajno odala počast čovjeku koji je u Hrvatsku donio puno, puno toga velikog. Tko zna, Arene u Zagrebu možda nikada ne bi ni bilo da nije bilo uspjeha te legendarne generacije

Smrt legendarnog hrvatskog rukometaša Zlatka Saračevića sve je iznenadila. U nedjelju navečer nakon utakmice protiv Lokomotive i svoje posljednje pobjede, krenuo je kući, ali do nje nije stigao. Na jednom semaforu putem ga je izdalo srce. Infarkt je bio toliko jak da niti 40 minuta reanimacije nije pomoglo. Liječnici su samo mogli konstatirati smrt. 

Supruga Kornelija, sin Noel, kćer Anja, prijatelji, poznanici, suigrači. Svi su danima u suzama, tužni, razočarani, usamljeni. Otkinut je veliki komad od hrvatskog sporta. Legendarni Sarač odigrao je svoju posljednju utakmicu. 

Ideju je na društvenim mrežama pokrenuo Max Križanić, a proširila se jako brzo.

“Čim sam pročitao ovu, za mene osobno, a vjerujem i za cijelu javnost, šokantnu vijest pala mi je na pamet ova ideja. Temeljem razgovora s nekim ljudima, pokrenuo sam ovu inicijativu koju možete potpisati na linku. Na taj način bi se trajno odala počast ovom vrhunskom sportašu i vrhunskom čovjeku koji je u Hrvatsku donio puno, puno toga velikog. Tko zna, Arene u Zagrebu možda nikada ne bi ni bilo da nije bilo uspjeha te legendarne generacije. Podržite svojim potpisom ovu inicijativu, možda se i ostvari”, napisao je Križanić na svom Facebooku.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

 

Podsjetimo, Saračević je trener PPD Zagreba bio od 2010. do 2015., prvo pomoćni pa kasnije i glavni trener. Sa Zagrebom je bio europski prvak kao igrač 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar". Tijekom trenerske karijere vodio je još i  Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik te Podravka Vegetu.

S jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar rubinet
rubinet
23:52 26.02.2021.

Arena Zagreb treba ostati Arena Zagreb. Ne davati ime ni po kome.

DU
Deleted user
23:50 26.02.2021.

Realno ne. Čovjek je bio veliki rukometaš, ali nije Pele rukometa.

PA
Papillon
00:01 27.02.2021.

Pišete bedastoće. Saračević nije bio prvak Europe sa Zagrebom 1992. i 1993. U to vrijeme igrao je u Francuskoj. Bio je veliki igrač i jako sam ga volio, ali pokojni Iztok Puc je još više zadužio zagrebački i hrvatski rukomet tako da bi se Arena mogla nazvati i po njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije