Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbrža Hrvatica

Novi život Maje Golub: Danas vježbam s ciglama i bocama

Maja Golub Fijačko
Foto: Osobna arhiva
1/9
11.09.2017.
u 23:40

Imam 63 videa, a najviše pregleda imaju vježbe za djecu by ria, potom slijede vježbe za jačanje donjeg dijela tijela

Maja Golub Fijačko (32) na prvenstvu Hrvatske u Varaždinu 2007. godine nadmašila je 33 godine star rekord Jelice Pavličić na 100 metara. Nadmašila ga je za jednu stotinku sekunde istrčavši 100 metara za 11,54 sekunde. U tom trenutku to je još uvijek bilo daleko od norme za Olimpijske igre u Pekingu (11,42). Dvije godine kasnije Maja je trčala još brže u Zagrebu – 11,51 sekundu i taj rekord održao se šest godina kada ga je skinula Andreja Ivančević (11,30).

I dok je Andreja još uvijek aktivna na stazi, Maja se, nakon rođenja kćeri Rije te nakon što je pobijedila opaku bolest, vratila na stazu početkom 2013. godine. Te sezone je imala najbrže vrijeme u dvorani na 60 metara (7,63) te drugo mjesto na 100 metara (11,94). Brža od nje bila je samo Marina Banović (11,88). Te sezone trener joj je bio Nenad Erega. Bila je to ujedno i njezina zadnja sezona.

Želi motivirati ljude

– Nisam željela dalje nastaviti, niti sam imala uvjeta, niti se u atletici mogao zaraditi nekakav veliki novac. I okrenula sam se nekim drugim stvarima u životu.

– Želim motivirati ljude i pokazati im da se sve može kad se jako želi i da zdravim načinom života čovjek može puno toga na sebi napraviti. Od vanjskog izgleda do unutarnjeg zadovoljstva – rekla je Maja koja je stoga pokrenula vlastiti YouTube kanal i stranicu na Facebooku te profil na Instagramu, sve pod nadimkom Speedy Maja.

– Kad se pojavio Facebook, mijenjala sam razna imena na svom profilu. Kada sam konačno htjela promijeniti ime u Maja Golub Fijačko, kako bi to izgledalo ozbiljnije, Facebook mi više nije dao mogućnost promjene jer sam previše puta mijenjala ime. Tako sam ostala Speedy Maya.

U atletici je ostala kao trenerica u atletskom klubu Samobor.

– Nije da klub ima idealne uvjete za vrhunski trening, ali svi se zajedno trudimo da budemo sve bolji i bolji. Uz odlaske u Samobor osobna sam trenerica u jednoj zagrebačkoj teretani – istaknula je Maja.

Od listopada će početi raditi u hotelu Aristos u Buzinu.

– Radit ću kao fizioterapeut u njihovu wellness centru. Nije da sam nova u tome. Bavim se masažama već dulje vrijeme i iskustva mojih klijenata uglavnom su dobra – rekla je Maja.

U Samoboru nije angažirana samo u atletskom klubu...

– Kondicijska sam trenerica u košarkaškom klubu Samobor. Trenutačno na Kineziološkom fakultetu pohađam kondicijsku pripremu sportaša. Na jesen ću upisati drugu godinu – istaknula je jedna od najbržih Hrvatica svih vremena.

Kaže da je oduševljena brojem pratitelja svojih vježbi na YouTubeu.

Vježbanje kod kuće

– Promoviram vježbanje kod kuće, bez izlika “nemam s čim, nemam kad i nemam novca za teretanu i osobne trenere”. Rekviziti su mi kućni namještaj, jastuci, kamenje, boce s vodom, muž, dijete – govori Maja koja na svom kanalu ima 63 videozapisa.

– Nedavno mi se javila jedna medicinska sestra s porukom da sam joj tim vježbama jako pomogla – rekla je Maja.

Među videozapisima koji su imali najveći broj prikaza jesu: vježbe za djecu by Ria (701 prikaz), vježbe za jačanje donjeg dijela tijela (587), vježbe za čvrstu guzu i bedra (587), celulit i kako ga se riješiti (523), motivacija, uspjeh, ponos i sreća (448), plank u 13 varijanti (397), vježbe za unutarnju stranu bedara (383), vježbe s loptom (314), ljetni trening, pumpanje s kamenom (249)...

– Na kanal stavljam i motivirajuće snimke gdje govorim o prehrani, celulitu – istaknula je Maja.

Svakog dana na Facebook stranici Maja ljude motivira za trening različitim vježbama i motivirajućim porukama i videima. Puno se pisalo o njezinoj bolesti koja se pojavila u trudnoći. Zloćudni Hodgkinov limfom dijagnosticiran joj je u 28. tjednu trudnoće. Tri tjedna kasnije uslijedio je hitan porod carskim rezom, četiri ciklusa kemoterapije, 29 zračenja.

– Nemojmo o tome. Bilo pa prošlo. Radije se okrenimo ljepšim stvarima, mojemu novom poslu...

Imate još neki novi posao u planu?

– Upoznala sam u proteklih nekoliko godina divne ljude s kojima gradim poslovnu sadašnjost i budućnost kroz koju ću uz sve ovo što radim moći pomoći i drugim ljudima, i to me neizmjerno raduje – rekla je Maja.

S obzirom na brojne obaveze, pitanje je kako sve stigne.

– Samo se treba dobro organizirati i sve se stiže. Snimanje vježbi nije uopće naporno. Primjerice, kada sam snimala vježbe za djecu, izgleda kao da se na cijeloj snimci igram s petogodišnjom kćeri – rekla je Maja.

Našlo se vremena i za malo odmora na moru.

– Svake godine idemo dva tjedna u Pakoštane. Napunimo baterije i idemo dalje – istaknula je.

Često vas se može vidjeti vikendom u noćnim izlascima sa suprugom...

– Nadoknađujem ono što sam propustila dok sam trenirala. Tada nisam izlazila jer sam nakon treninga bila umorna i trebao mi je odmor, a vikendom su najčešće bila putovanja i natjecanja. Tako subotom obiđem nekoliko meni dragih mjesta – zaključila je Maja.

Komentara 3

MO
moslavina995
10:01 12.09.2017.

I sa čime još...?

Avatar utunelu
utunelu
09:24 12.09.2017.

bubala se i pikala kemijom...sastavni dio sporta pa poslije kmeci kako je bolesna...

KU
kupatilo
02:57 12.09.2017.

Super Maja.Samo se ti bavi učvršćivanjem donjeg djela tjela i masažama i usput mnoge razveseli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije