Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA ZLATO

Sandra Perković: Kod mene nema ni trunke bahatosti, radim kao konj

Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.08.2017.
u 16:01

– U finalu ima puno dobrih diskašica. U prvom redu Kubanke Perez i Caballero, pa Njemice.

Posljednji dan Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu za hrvatsku atletiku donosi poslasticu. Sandra Perković pokušat će danas od 20.30 sati vratiti svjetski naslov koji je izgubila prije dvije godine u Pekingu. Bude li bacala disk kao u drugoj seriji kvalifikacija (69,67), onda će zlato biti gotovo sigurno. Samo da ne krene u finale kao u kvalifikacijama na Igrama u Riju, s dva “kisa”.

– U finalu ima puno dobrih diskašica. U prvom redu Kubanke Perez i Caballero, pa Njemice. Vidim da Kineskinje u svakoj bacačkoj disciplini osvajaju medalje. Njih nema cijele godine, negdje se tajno spremaju a onda “rasturaju” na SP-u. U Kini nema samo dvije, tri dobre bacačice diska, već ih ima 102 i tamo je neviđena konkurencija – kaže Sandra.

Ove sezone imali ste već dva poraza, oba puta od Kubanke Perez.

Sjećanje na Ivančića

– Ta dva poraza jako su me motivirala i vidjeli ste kako sam na mitingu u Švicarskoj bacila disk 71,41 metar. Želim biti mirna u finalu, ovo je natjecanje vrhunac sezone, za ovo natjecanje sam naporno i jako trenirala. I da, trebam iz glave izbrisati hitac iz kvalifikacija. U redu, pogledat ću snimku da vidim kako je došlo do tako daleke dužine.

Prošle godine na igrama u Riju kvalifikacije diska bile su navečer, a finale drugi dan ujutro. Ovdje u Londonu su kvalifikacije bile u petak ujutro, a finale u nedjelju navečer.

– Ovo ovdje je čisti luksuz. Mislim da je stavljanje finala ženskog diska posljednjeg dana natjecanja na jedna način iskupljenje čelnika Svjetskog atletskog saveza za ono što su nam napravili u Brazilu – istaknula je.

Danas u finalu neće iza nje na tribini sjediti Ivan Ivančić kao prije pet godina. Ispalo je da je London bilo njihovo posljednje zajedničko veliko natjecanje. Jer, nakon Londona Sandru je počeo trenirati Edis Elkasević, a Ivančić je umro dvije godine kasnije, krajem kolovoza 2014. godine.

Sandra Perković
1/10

– Kada sam se vozila autobusom na kvalifikacije, vratila su mi se sjećanja. Vozila sam se pokraj nekadašnjeg olimpijskog sela. Sjetila se tih dana Igara i druženja sa sportašima. S nekima sam i danas ostala u dobrim odnosima. Sjećam se točno i mjesta na tribini gdje je bio Ivančić. On nije mogao mirno sjediti, već je uvijek bio na ogradi. Ne, Edis neće stajati na njegovu mjestu – istaknula je naša najbolja atletičarka.

Zanimljiv poziv dobila je prije kvalifikacija.

– Da, dobila sam poziv od jedne osobe koja je pohvalila moje ponašanje. Kakva sam bila kao klinka na SP-u 2009. godine, takva sam i danas. Kod mene nema ni trunke bahatosti. Ja sam radnik koji radi kao konj cijele sezone i uvijek čvrsto stojim na zemlji. Svi mi možemo vrlo brzo poletjeli. Kao ja na Europskom prvenstvu u Barceloni 2010. Tamo sam na zagrijavanju bacila disk debelo iznad norme i pomislila sam – sad ću ja ovo brzo riješiti. Na kraju nisam bacila preko norme i grizla sam nokte čekajući da završi ona druga skupina i da vidim hoću li u finale. E, takve stvari si više neću dopustiti – rekla je Sandra.

Sandra kontra svih drugih

Tko je osoba koja vas je tako hvalila?

– To će ostati tajna – istaknula je.

Vi ste jedina diskašica koja se prije natjecanja ide zagrijavati na pomoćni stadion koji je udaljen deset minuta vožnje od glavnog stadiona?

– Kad svi izađemo iz autobusa, ja jedina odem tamo. Ostale me cure gledaju u čudu. A ja im kažem – hej, ovo je Svjetsko prvenstvo, nema zezancije. I uoči finala opet ću valjda jedina otići na pomoćni stadion.

Čini nam se da Edis postaje sve stroži i stroži trener?

– U početku je bio blag. Onda kada je 2013. postao zlatni trener, postao je stroži. Volim da mi trener bude strog. Tko bi rekao da mene netko može obuzdati, ali eto, on može, i zato jesmo danas tu gdje jesmo – kaže Sandra.     

Komentara 11

Avatar Poskok
Poskok
16:44 13.08.2017.

@darwill vijorice se hrvatska zastava i pjevat ce se hrvatske pjesme zauvijek.

PI
pinkec
17:05 13.08.2017.

Samo da krene u finale kao što to ona zna i može i neće biti problema! Idemo po Zlato Sandra!

SI
siskic
14:11 14.08.2017.

da...radi kao i bandić..kao konj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije