Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNI PRIMITIVIZAM

Klečanje prije utakmica je ipak potrebno? Mađare čeka rigorozna kazna!

Match de l'UEFA Euro 2020 opposant la Hongrie à la France au stade Puskas Arena à Budapest
Foto: Anthony BIBARD/PIXSELL
1/4
20.06.2021.
u 14:00

Na punoj Puškaš Areni moglo se čuti kako svaki put kad Kylian Mbappe ima loptu navijači oponašaju glasanje majmuna, a uvrede rasističke prirode su bile upućene i Karimu Benzemi.

Mađari su iznenađujuće remizirali s Francuzima (1:1) na Europskom prvenstvu i to je lijepa priča turnira, no navijači u Budimpešti, njih oko 55.000, potpuna su suprotnost.

Na punoj Puškaš Areni moglo se čuti kako svaki put kad Kylian Mbappe ima loptu navijači oponašaju glasanje majmuna, a uvrede rasističke prirode su bile upućene i Karimu Benzemi.

Navijači u Mađarskoj, kao i općenito politička klima te zemlje, naginju ekstremizmu vezanom uz rasizam, nacionalizam, ksenofobiju i šovinizam, što premijer Viktor Orban vješto koristi u svojim kampanjama kad premoćno pobjeđuje na izborima kao pojedinac i kao dio Fidesza.

Nedavno je izglasano da se mladim homoseksualcima i transseksualcima oduzima pravo na informiranje na temu njihove seksualnosti i prava koja imaju ili nemaju iz tog razloga. Kao i informacije koje im općenito mogu pomoći da se lakše integriraju  u društvo. Kao odgovor na to, Nijemci će prije utakmice s Mađarima, Allianz Arenu "obojati" u dugine boje.

Ujedno, iz Mađarske je vjerojatno najbrže stigla odbijenica potpore onima koji misle kleknuti prije utakmica Eura u znak borbe protiv rasizma i diskriminacije. Navedeno je da to nije potrebno "jer Mađarska nema s tim problema i uvijek će davati podršku borbi protiv neželjenih pojava u sportu".

Nažalost, oni koji su izrekli tako nešto očito ignoriraju stvarnost jer mađarski navijači konstantno su u sličnim situacijama kao ova aktualna.

Svakako, kazna koju će UEFA "odrezati" Mađarskom nogometnom savezu bit će žestoka. Naime, Marko Arnautović suspendiran je zbog rasističkog vrijeđanja nogometaša Sjeverne Makedonije.

Također, protivnici klečanja ipak bi trebali razmisliti je li to uistinu nepotrebno sve dok se događaju ovakve stvari.

Komentara 83

GE
Gefufna
14:31 20.06.2021.

Je,je kak da ne. Klecanje pod obavezno jer su si neki leftardi tak zamislili.

DU
Deleted user
14:42 20.06.2021.

HUUUngary i šta je to sporno...... :P pa navijači bi i trebali bit tu da ometaju protivnike i bodre svoje... sad se odjednom sve pretvorilo u izmišljeni rasizam, a islanđani patentirani hukanje kao "tradiciju" navijanja. nema šanse da ijedan Mađarar (ili Hrvat) zaista mrzi ikoga (osim Vraga i nepravdu), bilo rasno, vjersko il člana LGBTQPIN . hmmm možda samo zaziru od takvih aktivista koji konstantno pasivno-agresivno nameću svoje viđenje stvarnosti bez tolerancije za drugačije.

NE
nebitnoime
15:12 20.06.2021.

"Također, protivnici klečanja ipak bi trebali razmisliti je li to uistinu nepotrebno sve dok se događaju ovakve stvari" - prijetnje svima koji ne zele pokleknuti pred ekstremnom ljevicarskom ideologijom. Sramite se i podrska svima sa kraljeznicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije