Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČETNIH 11

Evo kako bi Dinamo trebao večeras izgledati protiv PAOK-a. Jakirović ima samo jednu dvojbu

Solun: Trening GNK Dinama uoči uzvratnog susreta 1/8 finala UEFA Konferencijske lige
Marko Lukunic/PIXSELL
14.03.2024.
u 07:00

Dinamo je uz te dvije pobjede dobio i novog predsjednika, navijači su proslavili njegovo ustoličenje, a Zeko će nakon predsjedničkog debija u HNL-u sad kao predsjednik debitirati i u Europi i to u "svojoj" Grčkoj, doduše u PAOK-u ne omiljenom Panathinaikosu, u kojem je ostavio dubok trag baš kao i u Dinamu, bio je igrač, trener i sportski direktor.

Novi predsjednik Dinama Velimir Zajec na toj je funkciji uspješno debitirao u našoj nogometnoj ligi, zajedno s članovima Uprave gledao je 5:2 pobjedu nad Slavenom Belupom. Teško da je mogao biti zadovoljan igrom u dijelu susreta kad su plavi izgledali lošije od koprivničke momčadi, no za plave je najvažnije da su na kraju pobijedili kao što će danas biti najvažniji prolaz preko PAOK-a.

Dvojbe samo na krilima

Puno toga donijeli su igrači s klupe, posebno Martin Baturina koji se u tih pola sata prometnuo u junaka pobjednika. Takav Baturina prevaga je, igrač koji radi razliku i baš takav Baturina treba Dinamu i večeras. Plavi od 18.45 sati u Solunu igraju uzvratni susret osmine finala Konferencijske lige, doputovali su s 2:0 pobjedom i sad imaju priliku doći među osam najboljih u tom natjecanju. Bruno Petković sa svoja dva pogotka donio je tu vrijednu pobjedu, no odličan posao odradila je cijela momčad. Jakirović očito ima recept, zna složiti plan igre kad se igra protiv jakih europskih momčadi, pokazao je to u dvije utakmice s Betisom, pa onda i u ovoj s PAOK-om.

GALERIJA Dinamovci su otputovali u Grčku

Solun: Trening GNK Dinama uoči uzvratnog susreta 1/8 finala UEFA Konferencijske lige
1/11

Vjerujemo da će taktika za pakao solunskog stadiona Toumba biti vrlo slična tim prethodnim utakmicama nokaut-faze. Nekakvih većih dvojbi oko sastava nema, Bernauer, koji je postao standardni stoper u paru s Théophileom, a donedavno je bio u debelom "zapećku", imao je manjih problema sa stopalom, no koliko znamo, on bi danas trebao istrčati. Već je postalo ustaljeno da je najveća dvojba oko krilnih pozicija.

– Niti jedan igrač od njih četiri koji igraju na krilima nije u pravoj formi, no to Dinamu više nedostaje u HNL-u nego u europskim utakmicama – rekao nam je prije nekoliko dana Igor Pamić, bivši napadač Dinama.

Istina je da na desnoj strani Kaneko i Špikić u posljednje vrijeme ne briljiraju, da se na lijevoj Hoxha još nije dokazao, a Vidović oscilira. Kako se očekuje da će PAOK odmah pokušati silovito napasti, držimo da će na desnom krilu biti Špikić koji je defenzivno bolji od Kaneka, a na lijevoj Hoxha koji je brži od Vidovića, a plavima bi brzina još kako dobro došla za kontranapade.

Prije prve utakmice Dinama i PAOK-a grčki je klub bio u boljem stanju, zaredao je odličnim rezultatima te zasjeo na prvo mjesto grčke lige, a Dinamo se mučio. No, sad se priča u tjedan dana promijenila, Dinamo je s dvije pobjede (PAOK i Slaven Belupo) u znatno boljem raspoloženju od grčkog suparnika koji je nakon poraza od Dinama upisao još gori, od ljutog gradskog rivala Arisa i to na svom stadionu.

VEZANI ČLANCI:

Donijelo je to nemir u svlačionicu, ali i oko nje, pa su počele stizati prijetnje navijača.

Prilika za razgovor s Upravom

Dinamo je uz te dvije pobjede dobio i novog predsjednika, navijači su proslavili njegovo ustoličenje, a Zeko će nakon predsjedničkog debija u HNL-u sad kao predsjednik debitirati i u Europi i to u "svojoj" Grčkoj, doduše u PAOK-u ne omiljenom Panathinaikosu, u kojem je ostavio dubok trag baš kao i u Dinamu, bio je igrač, trener i sportski direktor. Zajec iza sebe ima i dosta europskih utakmica, nitko mu neće zaboraviti veliku trenersku pobjedu nad Ajaxom u Amsterdamu ili osvajanje drugog mjesta u skupini Lige prvaka (nažalost, tada je samo prvoplasirana momčad odlazila u europsko proljeće).

No, sad ne može uticati na momčad, možda plavima može biti nekakav "poguranac" nakon što su valjda okončane dvorske borbe.

Velimir Zajec doputovao je u Solun, a doputovala je i aktualna plava Uprava, predsjednica Vlatka Peras i članovi Darko Podnar i Danijel Tomačić, nakon dugo vremena u zrakoplovu s plavima nije bilo Mirka Barišića i supruge mu Božice. I dobro je što će dva dana Zajec i Uprava biti zajedno, budu li pametni to vrijeme iskoristit će za duge razgovore i dogovoriti kako dalje, mogu li neki od njih ostati u Upravi koja će ionako dobiti pojačanja, hoće li neko od njih otići (prema procjenama, prvi su na izlaznim vratima Podnar i Tomačić).

VEZANI ČLANCI:

No, u ovom je trenutku najvažnija utakmica, plavi mogu ući u povijest, četvrtfinale bilo kojeg europskog natjecanja velik je rezultat, pa poželimo Zajecu da sutra ode na ždrijeb četvrtfinala, polufinala i finala Konferencijske lige ili da nekoga delegira. 

Potencijalni sastav Dinama: Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković - Mišić, Sučić - Baturina, Špikić, Hoxha - Petković. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kublajkhan
08:13 14.03.2024.

Ajmooo Dinamooo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije