Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki derbi

Eh, da su ostali Slišković, Ivić, Obranović, Kozina...

09.04.2015.,  Arena Zagreb, Zagreb - Velux EHF Liga prvaka, cetvrtina finala, PPD Zagreb - FC Barcelona. Veselin Vujovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
15.11.2015.
u 10:30

U Zagrebu su trenutačno dvojica koja su igrala u Nexeu - Tin Kontrec i Sandro Obranović

Slavonski gradić Našice danas živi za veliku rukometnu utakmicu. Nexe će u SEHA Gazprom ligi ugostiti PPD Zagreb (17 sati), momčad koju nikad do sada nisu uspjeli pobijediti u službenim utakmicama. Nexe se pojavio na rukometnoj karti Hrvatske 2007. godine kada su se plasirali u Prvu ligu, a godinu dana poslije osvojili su treće mjesto u prvenstvu Hrvatske. A onda su sljedećih sedam godina bili drugi, iza PPD Zagreba. Oni su u Hrvatskoj naslijedili nekad jaki Metković, koji je jedini uspio zagrebašima uzeti dva trofeja, dva kupa Hrvatske.

Našice - odskočna daska

- Ulaskom Nexe grupe, klub je već godinama u vrhu hrvatskog rukometa. Jasno da je želja da se osvoji barem jedan domaći trofej, ali trenutno pored ovako jakog PPD Zagreba to se čini pomalo nestvarno - rekao je Zdenko Kordi, trener Našičana.

U Nexeu su godinama igrali igrači kojima je klubu bio odskočna daska u velike klubove. Tako je Ivan Slišković otišao u Celje, pa u Veszprem, Sandro Obranović u PPD Zagreb, Krešimir Kozina je u Flensburgu, Nikola Kedžo je dugo godina igrao u španjolskim klubovima, Mate Šunjić je u Creteilu, Šime Ivić je u Celju. Da su svi oni ostali u klubu, danas bi plinari imali ozbiljnih problema. Bez Luke Stepančića, umorni od Flensburga, PPD Zagreb je danas prilično ranjiv. Dobro to znaju i u Našicama.

- Bili smo blizu pobjede u Zagrebu, na početku sezone. Vodili smo većim dijelom utakmice, ali smo na kraju ipak malo pali. Možda nedostatak snage i koncentracije, bila je to prva utakmica sezone. No, to nam je pokazalo kako treba igrati protiv Zagreba - rekao je Marin Vegar, igrač Nexea.

Najbliže pobjedi Našičani su bili prije nekoliko godina kada je momčad vodio Kasim Kamenica. Završilo je neodlučeno. Zagrebaše je tada s klupe vodio Nenad Kljajić.

Rasprodana dvorana

- Zagreb je imao napornu utakmicu protiv Flensburga koja je sigurno ostavila traga na njima. Na žalost, i Stepančić se ozlijedio. I ta utakmica i daleko putovanje sigurno ih je omelo u pripremi utakmice. To je naša prilika - istaknuo je Ante Gadža, igrač Nexea.

Veselin Vujović je bez Luke Stepančića već "stradao" ove sezone u SEHA Gazprom ligi, na gostovanju kod Tatrana.

- Momčad i ja se već polako moramo naviknuti na činjenicu da nema Luke. Zato svi ostali moraju dati svoj maksimum. I to ne samo nositelji igre već i oni koji manje igraju - istaknuo je Vujović.

Dvorana u Našicama je već odavno rasprodana.

- Ništa bez naših navijača... Mi smo zapravo tu zbog njih - zaključio je Gadža.

>> Sigurno dolazi stranac, a do veljače rupu krpa Obranović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije