Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Cvitanović

Volio bih da nam je zbog Europe teže, ali nju smo izgubili

13.09.2017.
u 08:43

Dinamo je izbačen iz Europe i sad su mu ostale samo obveze u domaćim natjecanjima. I rezultatski jako dobro stoji, u prvih osam kola kiksao je samo u Osijeku gdje je izgubio dva boda od suparnika koji je zbog Europe igrao s kombiniranom momčadi

Dinamov trener Mario Cvitanović zapravo je u dobroj poziciji. Pogotovu ako iza njega stane klub, jer plavi sad ne igraju u Europi pa mogu raditi na igri, uigravanju i slaganju nekakve prepoznatljive igračke koncepcije.

Naime, Dinamo je izbačen iz Europe i sad su mu ostale samo obveze u domaćim natjecanjima. I rezultatski jako dobro stoji, u prvih osam kola kiksao je samo u Osijeku gdje je izgubio dva boda od suparnika koji je zbog Europe igrao s kombiniranom momčadi.

Bolji od Rudeša bi jače kaznili

No, Dinamo je već u prvoj četvrtini prvenstva odigrao sve derbije. Osim tih 1:1 u Osijeku, kod kuće je slavio pobjedu nad Hajdukom, a svladao je i Rijeku na Rujevici te sad ima četiri boda više od glavnog suparnika, koji je ostao u Europi i u sljedećem kolu ide na Poljud, u goste Hajduku.

A Dinamo ide Interu u Zaprešić, pa Istri i Cibaliji, a potom mu dolazi Osijek u Maksimir.

- Raspored je takav, derbije smo odigrali, iako bih ja radije da nam je teže, da ovaj tjedan imamo europske obveze, no ostali smo bez toga - kazao je Mario Cvitanović.

Dinamo je u nedjelju pobijedio Rudeš s 3:2 i nije igrao dobro, nakon osrednjeg prvog poluvremena, u nastavku je popustio, primio dva pogotka, a u prvih sedam kola primio je ukupno dva pogotka (od Osijeka i Hajduka).

- Vjerujem da je to bila stvar umora, govorio sam kako smo za vrijeme reprezentativne stanke jako radili i sad se to osjetilo. Uostalom, i tu utakmicu s Rudešom nekako smo uklopili kao dio pripreme za ono što nas čeka - objasnio je Cvitanović lošiji nastup Dinamovih igrača.

Moguće je da se gubi koncentracija kad je igrač umoran, pa je to razlog velikog broja krivih dodavanja plavih. No, ako taj rad na kraju donese bolju igru u sljedećim utakmicama, onda u redu. Samo, nastave li plavi tako igrati, neće biti dobro ni za Dinamo ni za Cvitanovića.

Jedini bez poraza

Ni umorni, plavi si ne smiju dopustiti da im suparnik napravi toliko protunapada, malo bolja momčad od Rudeša to bi znala jače kazniti. Uostalom, naplaćao se Dinamo takvih kazna, posljednji ceh platio je na utakmici sa Skenderbeuom.

- Nakon što smo poveli s 2:0, kao da smo izgubili ritam i koncentraciju, pa smo primili dva pogotka koja nismo smjeli. Tako se i utakmica na kraju zakomplicirala. U sljedećim susretima moramo biti fokusirani i ne dati protivniku šansu da se vrati u susret kao što smo to dopustili Rudešu - kazao je Angelo Henriquez koji je plavima donio prednost sigurnim izvođenjem jedanaesterca.

Budu li plavi kako treba, a to znači puno bolji nego u susretu protiv Rudeša, imat će priliku već ove zime napraviti veliki korak prema naslovu prvaka. Zasad su jedini u HNL-u bez poraza. Doduše, nisu izgubili ni u Europi, ali su ispali.

Komentara 5

FR
franepetric
10:17 13.09.2017.

Cvitanović do sada nije izgubio ni jednu tekmu... Protiv Osijeka je Dinamu poništen čisti gol Hodžića i tu je oštećen za jedina 2 boda koja fale. Rudeš je dao prvi gol iz 2 m offsajda i nikakve rezultatske neizvjesnosti nije bilo. O čemu vi pišete? Dinamo je slab za Europu i dobro je da je ispao ali za osvojiti HNL je dovoljno dobar a pogotovo što Rijeka (jedini ozbiljan konkurent za naslov) igra 6 tekmi u Europi i još će zaostati do zime za Dinamom (bar 8 bodova). Bitni su samo bodovi a ne umjetnički dojam i gol razlika. Ove gluposti o drugoj postavi Rijeke i Hajduka neću komentirati.

JU
juma
13:29 13.09.2017.

Dinamo je vec u prvoj cetvrtini prvenstva odigrao sve derbije? Sto reci nakon ovakvog bisera? U HNL se igra dvokruzno, znaci sa svakim protivnikom 4 puta. Onda je valjda matematicka zakonitost da ste nakon cetvrtine prvenstva jednom odigrali sa svakim?

Avatar utunelu
utunelu
09:39 13.09.2017.

Mario,gledaj realno takav Dinamo ne bi ni Alex ferguson doveo do euro lige..da bi razumio o cemu pisem pogledaj si rooster igraca, ti u njemu imas 5 igraca potpuno istog profila...gojak antolić,moro..to su igraci koje da ni stavis u tim ,ne bi osjetio da ti fale..dinamo nema nikakvu ideju ni plan ni strategiju sve se radi neplanski z brda z dola..trebati pametno slagati tim,a ne kupovati 15 igraca koji su jednako loš idinamo nema playmakera,tko preuzima igru kad napadate?Nitko jer nema tko...kupite playmakera to ne može bit coric a ni nekad sammir

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije