Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajna lažna devetka

Bivši dinamovac oduševio svjetske medije: Bio je briljantan, MVP polufinala!

Italy v Spain - UEFA Euro 2020 - Semi Final - Wembley Stadium
Foto: David Klein/PA Images/PIXSELL
1/5
07.07.2021.
u 11:00

Siguran sam da ćemo imati nove prilike i da ćemo zajedno slaviti velike stvari. Hvala svima koji su bodrili. Ovo je tek početak - poručio je Olmo.

Iza Danija Olma velika je utakmica u polufinalu Eura. Njegova Španjolska posrnula je protiv Italije tek u lutriji jedanaesteraca, a bivši igrač Dinama bio je među najzapaženijima na Wembleyju.

- Ovo za nas nije tužna večer, samo nas je podsjetila da u nogometu možeš izgubiti ili pobijediti. Ne možemo očajavati. Prije Eura sam rekao da smo među osam momčadi koje mogu osvojiti naslov. Vraćamo se kući sa saznanjem da smo mogli biti pobjednici. Nemam što zamjeriti igračima. Alvaro je sjajan, želio je pucati jedanaesterac, bez obzira na sve što je prošao na ovom natjecanju. Bio je odličan i postigao je pogodak. Dani Olmo je bio fantastičan. Vrlo je lukav, odličan između linija. Kompletan je igrač i važan za nas, jer može igrati na više pozicija - govorio je nakon utakmice Luis Enrique, izbornik Španjolske.

Foto: Andy Rain/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

A Olmo, uzdanica RB Leipziga ustvrdio je kako on i suigrači imaju biti na što ponosni.

- Osjećam se privilegiranim što sam stjecao iskustvo s ovom sjajnom momčadi. Siguran sam da ćemo imati nove prilike i da ćemo zajedno slaviti velike stvari. Hvala svima koji su bodrili. Ovo je tek početak - poručio je Olmo koji uz Moratu nije bio precizan s bijele točke.

No, španjolska Marca prozvala ga je MVP-jem polufinala te poručila da će španjolski navijači još godinama uživati u njegovim igrama. I brojni svjetski mediji nahvalili su maldog Španjolca ističući da je igru lažne devetke doveo gotovo do savršenstva.

Britanski Daily Mail dao mu je najvišu ocjenu na utakmici - osmicu, te naglasio kako je napravio mnogo teškoća Italiji. Dobar pokušaj zaustavio mu je Donnarumma, a namjestio je izjednačujući pogodak Morati.

SkySport je naveo da je Olmo igrao briljantno, a Independent da je Španjolska zahvaljujući njemu dobila bitku na središtu terena.

Video - Kreće Šukerov konačan pad: Kustić i službeno kandidat za predsjednika HNS-a

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Mama
12:11 07.07.2021.

šteta za jedanaesterac,Dani je bio odličan. Bas sam ga htio gledati i u finalu

DM
drazen.muhvic
12:40 07.07.2021.

Ako je već netko trebao fulati jedanaesterac drago mi je da je to bio upravo Olmić. Na stranu sada njegova igra i to što ga hvale. Pitam vas za rezultat? I onaj u 90 i onaj u 120, a posebno onaj nakon raspucavanja? Od te dvije reprezentacije ipak mi je draža Italija, zbog mog djeda (porijeklom Talijan). A to što će biti u budućnosti, tko će što osvajati, tko će kako igrati je upitno. Postoji niz faktora, pogotovo kod pojedinca - povreda, bolest itd. Ako je trebalo nešto osvojiti, a imalo se priliku, onda je to trebalo odmah, a ne se hrabriti kako će to napraviti neke žnj godine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije