Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon trilera u polufinalu

Enrique hvalio i tješio Olma, Talijani poručili: Idemo po trofej koji nam bježi već 50 godina

Euro 2020 - Semi Final - Italy v Spain
Foto: Andy Rain/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
07.07.2021.
u 07:25

Znali smo da će ova utakmica biti teška, jer je Španjolska najbolja na svijetu kad treba zadržati loptu, što nam je stvorilo dosta problema, kazao je Mancini.

Izjave nakon polufinalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva u kojoj je Italija svladala Španjolsku boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-2), nakon što je u 90 minuta i produžetku rezultat bio 1-1.  

Leonardo Bonucci, branič Italije:

"Ovo je bila najteža utakmica koju sam igrao. Još jednom je ova momčad pokazala izdržljivost koja krasi nas Talijane. Ovo je bolna radost i zato je još ljepša. Sad kad smo na centimetar od cilja, moramo se oporaviti i napraviti taj zadnji korak. Ne smijemo se zadovoljiti, moramo se vratiti za pet dana s istim stavom i osvojiti trofej koji nam bježi već 50 godina."

Federico Chiesa, strijelac jedinog pogotka za Italiju i službeno proglašen igračem utakmice:

"Ne mogu riječima opisati svoje osjećaje. Bila je teška utakmica, Španjolci su bili sjajni, ali mi ćemo se 11. srpnja vratiti na finale. Imaju sjajne igrače, ali mi smo se borili do kraja i uspjeli smo. Kad je Locatelli promašio jedanaesterac svi smo ostali mirni i rekli da mi to možemo."

Foto: Han Yan/XinHua/PIXSELL

Roberto Mancini, izbornik Italije:

"Ushićeni smo što smo uspjeli razveseliti talijanski narod. Ostala nam je još jedna utakmica, u kojoj moramo učiniti isto. Znali smo da će ova utakmica biti teška, jer je Španjolska najbolja na svijetu kad treba zadržati loptu, što nam je stvorilo dosta problema. Jedanaesterci su uvijek pomalo lutrija. Igrači su od prvog dana vjerovali da mogu napraviti nešto nevjerojatno. Još nam je ostao jedan korak. Mnogi nisu vjerovali, ali mi smo u finalu. Igrači su željeli igrati drugačiji nogomet, ljepši za navijače, i zasada su u tome uspjeli."

Sergio Busquets, kapetan Španjolske:

"Šteta, nismo željeli da za nas turnir završi danas, ali nogomet je takav. Bili smo bolji veći dio utakmice, napravili smo sve što smo planirali. No, nogomet je takav i moramo im čestitati. Ostalo je godinu i pol dana do Svjetskog prvenstva, a mi smo na pravom putu."

Luis Enrique, izbornik Španjolske:

"Ovo za nas nije tužna večer, samo nas je podsjetila da u nogometu možeš izgubiti ili pobijediti. Ne možemo očajavati. Prije Eura sam rekao da smo među osam momčadi koje mogu osvojiti naslov. Vraćamo se kući sa saznanjem da smo mogli biti pobjednici. Nemam što zamjeriti igračima. Alvaro je sjajan, želio je pucati jedanaesterac, bez obzira na sve što je prošao na ovom natjecanju. Bio je odličan i postigao je pogodak. Dani Olmo je bio fantastičan. Vrlo je lukav, odličan između linija. Kompletan je igrač i važan za nas, jer može igrati na više pozicija."

Video - Kreće Šukerov konačan pad: Kustić i službeno kandidat za predsjednika HNS-a

Komentara 2

AB
abram
08:33 07.07.2021.

Olmo je bio najbolji igrač na utakmici, zaista šteta što nije uspio na kraju

Avatar salaso
salaso
07:57 07.07.2021.

Da smo čuvali 3-3 ko zna šta bi bilo na penalima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije