Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška vremena

Tony Cetinski uoči nastupa na Dori: Uzeo sam kredit da mogu to sve financirati

Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/7
08.02.2021.
u 19:28

Glazbenik će 13. veljače u Opatiji na Dori nastupiti u duetu s Kristijanom Rahimovskim. Zajedno će otpjevati "Zapjevaj, sloboda je" koju potpisuje Rahimovski.

Tony Cetinski s Kristijanom Kikijem Rahimovskim 13. veljače nastupa na Dori 2021. s pjesmom "Zapjevaj, sloboda je" koju autorski potpisuje Rahimovski. 

- Znači, da je normalno doba, da nije korone i svega ovog što nam se desilo, ne znam bih li se toliko potrudio i uložio financijskih sredstava. Uzeo sam kredit! Uzeo sam kredit da mogu to sve financirati. Angažiran je nastup, angažirana je tematika, na kraju krajeva pjesma nije spora, dobra je, ima dosta ritma, dosta je energična - iskreno je Cetinski gostujući u emisiji IN Magazin priznao kako bez kredita ne bi uspio osigurati sredstva za nastup na Dori.

Ministarstvo kulture i medija i Hrvatska glazbena unija krajem godine objavili su rezultate Poziva za predlaganje koncertnih programa u okviru projekta ‘Jer svirati se mora’ kojim se osigurava pomoć pri organizaciji koncerata tijekom pandemije, a ukupan iznos od 5,2 milijuna kuna osigurava ministarstvo. Prema rezultatima koje je objavio HGU, najveći iznos od 300 tisuća kuna dodijeljen je za pet koncerata - koncert Parnog valjka u Areni Zagreb u svibnju 2021. te četiri koncerta u pulskoj Areni u svibnju i lipnju koje će održati Prljavo kazalište, Tony Cetinski, Gibonni i Petar Grašo. Cetinski se sada osvrnuo na to što konkretno ta potpora znači.

- To su potpore koje su namijenjene organizatorima koncerata. To nisu potpore koje idu u džep Tonyju Cetinskom, Petru Graši, Gibonniju, Parnom valjku, Prljavom kazalištu. 30 tisuća kuna recimo za koncert u Areni u Puli, gdje organizator koncerata dobiva, ne Tony Cetinski, kao potporu. Hvala, to je je lijepo ako netko hoće pomoć, ali ja sam, ne budi lijen, otišao, pogledao koliko me koštao zadnji koncert u Areni Pula. Zadnji koncert u Areni Pula troškovi su bili 2 milijuna kuna. Isto kao u zagrebačkoj areni. Ni Petar Grašo, ni ja, ni Gibo ne dobivamo tih 30 tisuća kuna, nego organizator koncerta koji je jadan natjeran da radi koncert za koji ne zna kakav će biti financijski ishod - rekao je. 

Ključne riječi

Komentara 4

CR
crocro
20:08 08.02.2021.

Evo ja se rasplakao. Hitno prikupljati sredstva da se Toniju podmire troškovi. I fertig. Dok su tekli med i mlijeko i deseci tisuća eura slijevali u njihove džepove, živjelo se na visokoj nozi i pobiralo vrhnje. Sada je malo zaškripilo i već je panika među zvijezdama. Očito je da se država tj. državni porezni obveznici trebaju pobrinuti da se zvijezde koje se nazivaju estradni umjetnici da se obeštete za sve dane koji su se izjalovili zbog korone. Ne daj Bože da se koji prekvalificira u poljoprivrednika, zidara, pastira. Oni čekaju u niskom startu vraćanje iz hladnoga u puni pogon. A sada je vrijeme kuknjave i jadikovanja. A drugi nemaju priliku javnih medija da se malo izjadaju o svojim problemima kao da mnogi drugi nemaju problema nastalih zbog korone. Taj prostor namijenjen je samo za zvijezde. Zvijezde su zvijezde a ostali samo brojevi.

MK
MKinkognito60
22:45 08.02.2021.

Sjećam se njegovog sudjelovanja na natjecanju za Doru, tada je koliko se sijećam pobjedila Vana, Toni ljut jer je bio uvjeren kako je on najbolji nazva gledalje glupim budalama, a ko ovaj put ne pobjedi hoće li opet gledatelje nazvati tako. Ja sigurno znam kako neću gledati njegov nastup isto tako sigurno neću dati glas za njegovu pjesmu, jadni Rahimovski radi tonija će mnogi bojkotirati taj komad.

MA
majstorsmora
20:36 08.02.2021.

Skupite čoviku za cjepivo barem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije