Naslovnica Showbiz Večernjakova ruža

Tihomir Ladišić: Vijesti mogu biti zanimljive poput trilera

Gotovo da nije bilo važnog događanja koje N1 televizija nije popratila prijenosom uživo. Sve to iskusnom je uredniku priskrbilo nominaciju za Ružu u kategoriji TV osoba godine.
28. veljače 2019. u 10:34 2 komentara 265 prikaza
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Tihomir Ladišić, urednik i voditelj na N1 televiziji, gledateljima je postao sinonim za kvalitetan “news” program. Njegova emisija “Novi dan” uvijek donosi aktualne društvene i političke teme te atraktivne sugovornike.

Večernjakova ruža Duško Ćurlić i Ivan Vukušić: Nikada se nismo posvadili, nismo stigli

Gotovo da nije bilo važnog događanja koje N1 televizija nije popratila prijenosom uživo. Sve to iskusnom je uredniku priskrbilo nominaciju za Ružu u kategoriji TV osoba godine.

Jeste li očekivali nominaciju za Večernjakovu ružu i kako ste reagirali kad ste saznali da ste među nominiranima?

Ne, nisam očekivao nominaciju, pogotovo stoga što mi je ovo već druga nominacija, drugu godinu zaredom. Veselim se jer je nominacija prije uspjeha i utjecaja N1 televizije.

Koliko vam općenito znače nagrade i koja vam je dosad najdraža?

Nagrade su lijepe ali prolazne. Svaku dosadašnju nagradu, zamijenio bih odmah za najbolju i ekskluzivnu priču sutra u programu N1 televizije. U novinarstvu se živi samo od najboljih priča.

Večernjakova ruža Ivana Brkić Tomljenović: 'Nominaciju sam prvo vidjela na Facebooku'


Kako ste uspjeli u relativno kratkom roku postići tako dobre rezultate s N1 televizijom? Jutarnji program vam je među prva tri programa po gledanosti.

Naizgled složene stvari i neostvarivi ciljevi najveći su nam izazov. Vrhunskom tehnologijom, produkcijom i organizacijom postali smo najbrži u poslu. Okupili smo vrijedne i motivirane ljude koji vole novinarstvo i za njega žive. I imali smo jasnu viziju što gradimo i želimo ostvariti.


Čini se da ste na svakom važnom događanju i da izvještavate uživo? Koliko vas zapravo ima? Nama se nekad čini jako puno?

Da, vizija je bila stvoriti relevantnu i modernu “news” televiziju koja o svim najvažnijim pričama dana izvješćuje uživo i s lica mjesta. Pokazali smo da vijesti i politika mogu biti zanimljivi i gledani kao najnapetiji triler. Ukupno u pogonu koji dnevno proizvodi 10 do 12 sati programa uživo radi u svim segmentima od 30 do 50 ljudi.

Večernjakova ruža Ovo su najveći dobitnici! Iz godine u godinu nizali su nagrade na svojim policama

Neka važna TV lica prešla su k vama? Hoćete li i dalje nastaviti tražiti kvalitetne kadrove i što im, osim dobrih ugovora, zapravo nudite? Naime, izazov je s nacionalne televizije prijeći na kabelsku...

N1 je prije svega ponudila prostor novinarstva i slobode. Ima upravu koja je prepoznala koliko je važno za rast i uspjeh, uz naše mlade ljude koji su s nama od početka, bilo razgovarati i otvoriti mjesto za vrhunske novinare, od Nataše Božić, Hrvoja Krešića, Domagoja Novokmeta, Igora Božića, Ivana Skorina, Petra Štefanića. Najveća vrijednost N1 su svi naši “live” reporteri.

Hoćete li uskoro uvoditi nove formate i koje?

Ušli smo u izbornu godinu, a to je teren na kojem najbrže i najbolje igramo. Pripremamo jedan veliki produkcijski i programski iskorak u praćenju predizborne kampanje i izbora.

Večernjakova ruža Vojko V.: Nakon što sam nastupio kao Bach, trema je nestala


Koga ćete povesti na dodjelu Ruža?

Volio bih da su tamo svi s N1, jer to je, prije svega, njihova Ruža.


Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”