Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blues je jači i od kiše

Thrill Blues Festival: Sharrie Williams i Robben Ford priredili su vrhunski glazbeni ugođaj

Robben Ford nastupio na drugoj večeri Thrill Blues Festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/35
02.07.2023.
u 00:04

Jedna od onih koja je oduševljena festivalom je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja je kazala kako je Thrill Blues Festival odavno prešao hrvatske granice i Trilj smjestio na mapu najznačajnijih glazbenih središta u Europi

Blues je jači i od kiše! Dosadna kiša koja je cijeli dan padala i u Trilju nije pokvarila još jedan vrhunski glazbeni ugođaj na šestom po redu Thrill Blues Festivalu. Drugu večer u Gradskom parku otvorili su domaći Dbluz, a zatim su uslijedili mladi glazbenici okupljeni u International Crossroads Projectu. Danko Krznarić i njegovi First Timers promovirali su odlični album prvijenac "Above The Clouds", a  tradicionalno smo gledali i Sunnysiderse.

No, kraj je ipak pripao inozemnim zvijezdama. Sharrie Williams, afroamerička pjevačica koju krasi nadimak 'The Princess of Rockin' Gospel Blues', oduševila je svojim vokalnim kvalitetama, a headliner ovogodišnjeg festivala Robben Ford pokazao je zašto je jedan od najboljih svjetskih gitarista. Kraj je pripao francuskom bendu The Wacky Jugs, pobjednicima prošlogodišnjeg International Blues Challengea u Memphisu.

Jedna od onih koja je oduševljena festivalom je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja je kazala kako je Thrill Blues Festival odavno prešao hrvatske granice i Trilj smjestio na mapu najznačajnijih glazbenih središta u Europi. Da je doista tako misle i djeca Cetinske krajine.

GALERIJA Prva večer Thrill Blues Festivala

Robben Ford nastupio na drugoj večeri Thrill Blues Festivala
1/38

- Kada smo danas djecu u blues školi pitali znaju li odakle potječe blues, gotovo uglas su rekli: "Iz Trilja!". Eto, stasala su djeca koja su praktički od rođenja uz naš festival - rekao je umjetnički direktor festivala Boris Hrepić Hrepa. I to je najbolja ocjena ovog festivala. Djeca su Trilj počela doživljavati kao kolijevku bluesa! 

Komentara 3

DU
Deleted user
12:19 02.07.2023.

Nisam znao da je Ford gostovao..svaka čast

Avatar pendreck
pendreck
09:39 02.07.2023.

Braavo genijalno!!!

SA
sani1
09:46 02.07.2023.

Trilj-Thrill is Gone-Thrill Blues Festival. Bravo!!! Najgenijalniji naziv nekog festivala ikad i igdje. Sve čestitke onome/onoj tko je to smislio/la

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije