Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdio Vinko Brešan

Snimat će se druga sezona 'Dnevnika velikog Perice', glumačkoj ekipi pridružuje se i jedan važan lik

Zagreb: Početak snimanja nove HRT-ove hit serije "Dnevnik velikog Perice"
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/10
14.07.2023.
u 17:23

Serija se nastavlja na prethodnu sezonu i nastavljamo pratiti život Perice nakon što je ispunio svoj cilj i postao pjevač, a već uigranoj glumačkoj ekipi u ovoj se sezoni pridružuje i novi lik

HRT-ova serija 'Dnevnik velikog Perice' dobit će nastavak. Brojne obožavatelje serije razveselila je vijest da će se snimati druga sezona koja se očekuje u jesenskoj shemi 2024. godine. Producent Real grupa u četvrtak je s HRT-om dogovorila drugu sezonu, a scenarij je, kako ističe redatelj Vinko Brešan, u dobrom stanju.

- On je zdrav, on je dobro i čvrsto stoji. Ne mora na aparate - rekao je kroz smijeh Brešan za 24 sata pa dodao: "Naravno, uvijek može biti bolji. Ja sam tip redatelja koji scenarij nikad ne smatra potpuno završenim. Ja sam takav redatelj koji uvijek radi na usavršavanju scenarija, često putem proba. Nikad ne tvrdim da je scenarij potpuno gotov."

Serija se nastavlja na prethodnu sezonu i nastavljamo pratiti život Perice nakon što je ispunio svoj cilj i postao pjevač, a već uigranoj glumačkoj ekipi u ovoj se sezoni pridružuje i novi lik. 

24.06.2020. Zagreb - Snimanje serije Dnevnik velikog Perice u Maksimiru."nPhoto: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Taj lik je dugo radio kao glazbeni producent u Hamburgu. Zamislite što se događalo u Hamburgu između 1962. i 1967. godine i s kim je mogao raditi. Sada se vratio u Jugoslaviju i ima visoke ambicije. Njegove visoke ambicije poremetit će odnose među našim junacima - rekao je Brešan ne želeći otkrivati više detalja o samom liku, ali i osobi koja će ga utjeloviti. 

VEZANI ČLANCI: 

Radnja serije odvija se u krugu jugoslavenske estrade. - Sve je to započelo 1967. godine tijekom ljeta koje se naziva 'ljeto ljubavi'. Tada se dogodilo mnogo promjena. Glazba, način odijevanja, način razmišljanja - sve se promijenilo i to će utjecati na naše junake -rekao je Brešan o seriji koja je na 27. Sarajevo film festivalu osvojila 'Srce Sarajeva'. 

– Ono što nas posebno veseli jest da je žiri za ovu nagradu sastavljen od oko 400 filmskih profesionalaca i umjetnika, a ako vas nagradi takav žiri, onda to nije pitanje ukusa. Kada imate žiri od pet članova, može se dogoditi da trojici vaš film nije legao pa nećete dobiti nagradu, ali ovdje, s ovakvim brojem ljudi, takve opasnosti nema. Posebno mi je drago što do sada nije bilo ovakve valorizacije televizijske umjetnosti, jer po meni TV serije mogu imati i imaju visoku umjetničku vrijednost te je dobro da se to na jednom mjestu, kao što je Sarajevo film festival, i propisno valorizira - kazao je Brešan za Večernji list u kolovozu 2021. godine.

VIDEO Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući'

Komentara 4

PA
Pahor
17:48 14.07.2023.

Tako tuzno, iz jednog kultnog filma, uspjeli su napraviti seriju o jna oficirima i milicajcima, bez trunke zg humora, bez zg stiha, tocno se vidi da ni reziser ni glumci ni scenaristi nisu purgeri nego jugoslaveni

PE
Pentagon
19:02 14.07.2023.

Originalni film je u razdoblju između dva rata. Brešan samo želi pokazati da mu je SFRJ draža od Kraljevine Jugoslavije. Hrvatska je nužno zlo koje mu se dogodilo. Stvarno bi bilo dobro da se makne od Perice jer uništava kultni film o Zagrebu.

KA
Karlek1
18:08 14.07.2023.

Kak jadno da se čak i jedan naš autentični purgerski film išao balkanizirati. Još jedna u moru jugoslavenizacija svega i svačega u Hrvatskoj..., a nagrade i poticaji se za tako nešto onda kod nas podrazumijeva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije