Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Još malo uživajte u sunčanom i toplom vremenu, evo kakvo će vrijeme biti za Praznik rada

Zagreb: Blagdansko popodne u Maksimiru
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
29.04.2024.
u 07:39

Već za srijedu popodne najavljene su nove nestabilnosti, ali i pad temperatura

Danas će biti pretežno sunčano i toplo, u nekim krajevima i vrlo toplo. Ponegdje umjerena naoblaka, uglavnom u unutrašnjosti, vremenska prognoza je za ponedjeljak. Vjetar slab i umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu sredinom dana i poslijepodne jugozapadni, mjestimice sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27 °C.

Sutra će također prevladavati sunčano. Vjetar slab i umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu ujutro uz obalu mjestimice slaba do umjerena bura, sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak, a navečer će zapuhati jugo. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15 °C, mjestimice u unutrašnjosti malo niža. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i na istoku ponegdje malo viša.

VEZANI ČLANCI: 

Lijepo i sunčano vrijeme ipak se neće dugo zadržati. Već za Praznik rada stiže promjena budući da su za srijedu popodne najavljene nove nestabilnosti, ali i pad temperatura. 

Foto: Screenshot DHMZ

 

– I u utorak na Jadranu obilje sunčanih sati, no u srijedu okreće na jugo, umjereno, mjestimice i jako. Oblaka će biti više, a povremeno će padati kiša, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih već od srijede poslijepodne. I na kopnu većinom nakon sunčanog utorka, tijekom srijede naoblačenje, najprije u Gorskom kotaru i Lici te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, gdje će već popodne biti pljuskova i grmljavine. Prema večeri i u noći kiša će se proširiti i na središnje i istočne predjele. Stoga u četvrtak promjenljivo uz nižu temperaturu zraka – prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

GALERIJA Snježna 'drama' na Platku: Zaglavila se ralica, pogledajte akciju spašavanja

Zagreb: Blagdansko popodne u Maksimiru
1/9

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije