Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razočarana

Reakcija Nine Badrić nakon pomoći glazbenoj industriji: Najbolje bi bilo da se ukine i ugasi glazba

Nina Badrić održala spektakularni koncert u zagrebačkoj Areni
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/8
13.01.2021.
u 13:52

Ta sredstva namijenjena su organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova. Na taj način prioritetno se pomaže onima koji nisu glazbenici, pojasnio je HGU što sve pokriva projekt "Jer svirati se mora".

Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Poziva za predlaganje koncertnih programa u sklopu projekta "Jer svirati se mora" kojim se osigurava pomoć pri organizaciji koncerata tijekom pandemije, a ukupan iznos od 5,2 milijuna kuna osigurava Ministarstvo. Nakon što je objavljeno za koje sve koncerte i nastupe kojih izvođača će biti osigurana spomenuta sredstva, oglasili su se iz Hrvatske glazbene unije i malo detaljnije pojasnili za što su ova sredstva namijenjena.

"Ta sredstva su namijenjena organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, COVID mjere, dezinfekcijska sredstva i sl.). Na taj način se prioritetno pomaže onima koji nisu glazbenici, već mnogobrojne prateće djelatnosti nužne za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti svoje obitelji", pisalo je u priopćenju iz Hrvatske glazbene unije koje je na svom Instagramu podijelila i pjevačica Nina Badrić i reagirala je na to ovim riječima: "Najbolje bi bilo da se ukine i ugasi glazba." 

U objašnjenju je HGU napisao i kako su glazbenici pristali svoju zaradu ostvariti od prodaje ulaznica, i to u smanjenim koncertnim kapacitetima, čime su pristali da nastupaju za bitno manje iznose od uobičajenih, kako bi dali svoj doprinos spasu djelatnosti koja je, uz turizam i ugostiteljstvo, najviše stradala.

Ključne riječi

Komentara 20

NN
nikola.nikola50@hootmail.com
14:10 13.01.2021.

Po koncertu uzmes i do 50 000 eura i ako ne mozes biti mjesec, dva da se ne deres na pozornici onda baci mikrofon, sto bi rekla sirotinja koja nema nista, stidi se, uostalom pa sto ostavi bogatog poduzetnika koji te futrao parama

DU
Deleted user
14:19 13.01.2021.

"Najbolje bi bilo da se ukine i ugasi glazba." (Nina Badrić) S obzirom na kvalitetu hrvatske glazbe (čast iznimkama), od sredine, a posebno od kraja 1990.-ih, i nije loša ideja.

Avatar anarchist99
anarchist99
14:04 13.01.2021.

a da se jednostavno primi nekakvog posla?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije