Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi potez

Princ Charles odlučio je promijeniti pravila, djeca princa Harryja i Meghan nikada neće dobiti titule

princ charles
Foto: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL
1/6
25.08.2021.
u 23:30

Harryju i Meghan je rečeno da Archie nikada neće biti princ, čak ni kad Charles postane kralj, a ta odluka zapravo nije usmjerena osobno protiv Harryja, Meghan i unuka, već je to dio plana prema kojem se mora smanjiti broj zaposlenih pripadnika dvora, prvenstvo zato što osjeća pritisak javnosti.

Princ Charles (72) ima dugoročan plan za kraljevsku obitelj. Naime planira smanjiti broj članova u monarhiji, a upravo iz tog razloga djeca princa Harryja i Meghan Markle nikada neće dobiti kraljevske titule.

Kako prenose britanski mediji, princ od Walesa jasno je rekao Meghan i Harry da njihova djeca neće dobiti titule kada on preuzme prijestolje, iako prema sadašnjem pravilu "unuk vladara ima pravo biti princ".

U trenutku kada princ Charles zasjedne na kraljevsko mjesto, koje sada pripada kraljici Elizabeti, njegovim unucima titule bi trebale biti dodijeljene automatski, no on to pravilo sada planira i službeno promijeniti.

Harryju i Meghan rečeno je da Archie nikada neće biti princ, čak ni kad Charles postane kralj, a ta odluka zapravo nije usmjerena osobno protiv Harryja, Meghan i unuka, već je to dio plana prema kojem se mora smanjiti broj zaposlenih pripadnika dvora, prvenstvo zato što osjeća pritisak javnosti.

-Charles nikada nije skrivao da želi brojčano smanjiti monarhiju jednog dana kada postane kralj. Shvaća da javnost ne želi plaćati ogromnu monarhiju i, kako je rekao, ovim tempom balkon u Buckinghamskoj palači vjerojatno bi se srušio- prenose britanski mediji.

Također, kraljica Elizabeta je 2012. godine izdala vlastiti dokument o nasljeđivanju uoči rođenja princa George kojim je osigurala da sva djeca princa Williama i Kate Middleton dobiju titule. Prema starom pravilu, budući da je William izravan nasljednik u liniji za prijestolje, njegov najstariji sin automatski dobiva titulu, a nova promjena kraljice to je omogućila svoj djeci princa Williama i Kate Middleton, čak i ženskim nasljednicima.

Dino Jelusić: Većina me pamti kao "onog malog koji je gledao Sanji Doležal u dekolte"

Komentara 5

LI
liliZG
12:34 26.08.2021.

Fićo kreće u čišćenje....

NE
nešperlin
18:52 26.08.2021.

Meni je jedini princ moj sin,svi ostali prinčevi nebitni. Neće nasljediti tron nego masažnu fotelju,ak se do tad ne rastepe

MA
Matrix5
15:34 28.08.2022.

Kvač!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije