Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 86. GODINI

Preminuo pjevač Predrag Živković Tozovac: Nedavno je oženio 20 godina mlađu, ali izgubio je bitku s koronom

Foto: Screenshot
1/5
06.04.2021.
u 18:21

Srpski pjevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 86. godini života nakon višetjedne bitke s koronavirusom.

Poznati srpski pjevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 86. godini života nakon više tjedana borbe s koronavirusom, javlja Blic koji je u razgovoru s njegovim kumom potvrdio tužne vijesti.

"Na žalost, nije izdržao, koronavirus ga je potpuno dotukao", rekao je za srpske medije.

Kao pjevač bio je aktivan posljednjih šest desetljeća i mnogi su ga smatrali doajenom srpske narodne glazbe. Bio je skladatelj, tekstopisac, harmonikaš i pjevač narodne i folk glazbe, a njegove najpoznatije pjesme su "Tražiću ljubav novu", "Vlajna", Jesen u mom sokaku" i hit "Ti si me čekala". 

Živio je i radio u Beogradu, a rodio se 22. siječnja 1936. godine u mjestu Kraljevo u Srbiji. Početkom ove godine odlučio je oženiti svoju dva desetljeća mlađu dugogodišnju partnericu Emiliju Mimu nakon 40 godina veze. Iako je sreću htio sačuvati samo za njih, tek kad su fotografije procurile na društvenim mrežama odlučio je priznati da su uplovili u bračnu luku.

Foto: Instagram screenshot

- Nema to veze s godinama. Bio sam oženjen kao mlad čovjek, s dvadeset godina. Brak tada nije uspio. Živim s Emilijom, koju najljepše volim četrdeset godina. Imao sam jednostavno želju da okrunim jedno zajedničko vrijeme života u ljubav. To je jedini razlog, kazao je Tozovac za Blic i dodao kako mu je žao da zbog pandemije nije mogao imati veliku svadbu.

Kazao je da je bilo veselo i vrlo emotivno za njega te su zbog korone sve to učinili u intimnoj atmosferi u stanu.

-  Došao je matičar s kumovima, i to je to. Ljubav je u pitanju, kazao je glazbenik tada kojem je to bio drugi brak.

S bivšom suprugom, prema njegovim riječima, nije ostao u kontaktu.

- Ne znam o toj ženi ništa, živi s obitelji u Americi. Bio sam vrlo mlad, tada sam imao svega dvadeset godina i bio sam na početku karijere. Međutim, rastali smo se poslije nekoliko godina, danas nemam kontakt s njom, rekao je u jednom intervjuu Tozovac.

VIDEO Pogledajte gostovanje Albine Grčić u podcastu Večernjeg lista

 

 

Komentara 41

CA
cavecanem
18:31 06.04.2021.

Promijenite banner u crno danas VL pa red bi bio ...

ZG
Zeljko Grabar
18:25 06.04.2021.

Da nije mozda proglasen dan zalosti u nekom od hrvatskih gradova ili dan sjecanja kod sdp-a?

Avatar Mali Berica
Mali Berica
18:27 06.04.2021.

I kakve veze ova vijest ima s Hrvatskom ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije