Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUGESTIVNA SNIMKA

Organizatori Eurosonga objavili rezultate testa na drogu mladog Talijana: 'Za nas je slučaj zaključen'

The Maneskins triumph at Eurovision 2021
Foto: Rocco Spaziani/DPA/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.05.2021.
u 20:19

Bend, njihov menadžment i šef izaslanstva obavijestili su nas da u zapozorju nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pjevač očistio komadiće stakla, pisali su u priopćenju jučer.

Pjevač talijanske skupine Måneskin, pobjednice Eurovizije 2021. nije bio drogiran, objavio je u ponedjeljak organizator natjecanja nakon provedenog testa.  

"Nije bilo konzumiranja droge i za nas je slučaj zaključen", priopćila je Europska unija radiotelevizija.

Talijanski pjevač Damiano David pristao je na test nakon što je objavljen video u kojem se vidi kako za vrijeme natjecanja u subotu u Rotterdamu primiče nos stolu, položaj koji asocira na šmrkanje kokaina.  UER navodi da je rezutat testa, objavljenog ranije u ponedjeljak, negativan

2021 Eurovision Song Contest in Rotterdam Maneskin of Italy pose with the trophy following a news conference after winning the 2021 Eurovision Song Contest, in Rotterdam, Netherlands, May 23, 2021. REUTERS/Piroschka van de Wouw PIROSCHKA VAN DE WOUW
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Organizacija sa sjedištem u Ženevi je na zahtjev talijanskog izaslanstva "provela temeljito ispitivanje i provjerila sve dostupne video zapise". Italija, koja je bila među favoritima, pobijedila je na europskom glazbenom natjecanju ispred Francuskinje Barbare Pravi i Švicarca Gjon's Tearsa.

Podsjetimo, nakon što se sugestivna snimka proširila internetom, bend je žestoko opovrgnuo tvrdnje, a onda se oglasio i organizator idućeg dana.

"Svjesni smo špekulacija oko videoisječka talijanskih pobjednika Eurosonga u Green roomu sinoć. Bend je snažno opovrgnuo optužbe da su upotrebljavali droge, a njihov pjevač po dolasku kući podvrgnut će se dobrovoljnom testu na droge. To su zatražili i sinoć, ali EBU nije mogao odmah organizirati testiranje. 

2021 Eurovision Song Contest in Rotterdam Members of Italy's Maneskin gesture during a news conference after winning the 2021 Eurovision Song Contest in Rotterdam, Netherlands, May 23, 2021. REUTERS/Piroschka van de Wouw PIROSCHKA VAN DE WOUW
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Bend, njihov menadžment i šef izaslanstva obavijestili su nas da u zapozorju nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pjevač očistio komadiće stakla. EBU može potvrditi da je slomljeno staklo doista pronađeno nakon provjere na licu mjesta. Još uvijek pažljivo pregledavamo snimke i pravodobno ćemo objaviti sve nove informacije", kazali su u službenoj izjavi naglasivši da i dalje pregledavaju spornu snimku.

Podsjetimo, talijanski glam rock bend Måneskin slavio je na Eurosong pozornici izvedbom pjesme Zitti E Buoni, zbog koje im je žiri podijelio 206 bodova, a od publike su dobili čak 318 bodova - te tako skupili 524, najviše od svih izvođača.

VIDEO Evo što su Talijani nakon pobjede na Eurosongu dobili

 


 

 

Ključne riječi

Komentara 51

OL
oLo
22:07 24.05.2021.

Živio rock and roll!!!!!

ZA
zagabria5
20:28 24.05.2021.

Jest da izgledaju otkačeno ali bila bi krajnja ludost šmrkati kokain pred tolikom publikom i uživo i na ekranima. Da i šmrču vjerojatno nisu toliko kudi da to rade baš na Eurosongu pred kamerama

Avatar Веселин Кубурић - Канџија
Веселин Кубурић - Канџија
22:26 24.05.2021.

Nije drogiran, takav je od rodjenja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije