Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV JELINČIĆ

Omiljeni RTL-ov voditelj prisjetio se svojih posljednjih vijesti za HTV prije 19 godina

tomislav jelinčić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/13
09.03.2023.
u 16:10

Prije RTL-a sedam je godina proveo na HTV-u gdje je prošao novinarsku školu Zagrebačke panorame, Vijesti u Dobrom jutru, vodio i uređivao Podnevni dnevnik, radio reportaže za središnji dnevnik...

RTL-ov urednik i voditelj Tomislav Jelinčić (45) točno na Dan žena, odradio je svoje posljednje vijesti, odnosno Dnevnik na HTV-u. Nakon državne televizije, Jelinčić je krenuo u nove voditeljske pobjede s, tada još mladom, RTL televizijom. Bili su to sami počeci RTL-a, a Jelinčić se sada fotografijom na Instagramu prisjetio kako je izgledalo vođenje njegovog posljednjeg Dnevnika HTV-a. 

- Prođe u trenu... prije točno 19 godina odradio zadnje vijesti/dnevnik na HTV-u i potpisao za RTL... - napisao je Jeličnić pored fotografije iz HTV-ovog studija.

Inače, Jelinčić nam je jednom priliko otkrio kako su izgledali sami počeci informativnog programa RTL-a.

- Mladenačka energija, entuzijazam, stvaranje novog bili su nam poput dopinga. Vjerujem da bih i danas pao na doping-testu. Ne možeš informativu lako izbaciti iz krvi, to znaju oni koji su u tim počecima sudjelovali - kazao nam je. Ispričao nam je da se uvijek, kada se sjeća svojih prvih dana na toj televiziji, sjeti natpisa “It’s OK. For Croatia!”. - Pisalo je to na svim komadima sofisticirane tehničke opreme koja je stigla iz Njemačke od velikog RTL-a za najmlađu bebu, RTL Hrvatsku. Doduše, mijenja se smisao poruke kada maknete točku, ali atmosfera je tih prvih mjeseci i dana bila toliko dobra da ni poruka “dobro je za Hrvatsku” nije predstavljala nikakav problem - kazao je.

Jedan od prvih zadataka kad je došao bio mu je intervju s tada predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom. - A slučajnost je htjela da su moja prva tri javljanja uživo bila iz tri grada na K: Kaira, Kölna i Krakova - ispričao je. 

Podsjetimo, Jelinčić je prije RTL-a sedam godina radio na HTV-u. Nakon Dječjeg programa prošao je novinarsku školu Zagrebačke panorame, Vijesti u Dobrom jutru, vodio i uređivao Podnevni dnevnik, radio reportaže za središnji dnevnik... A prije HTV-a radio je kao novinar i voditelj na OTV-u, ali i na radiju te pisao za novine.

A da mu je pisanje u obitelji, pokazuje i činjenica da mu je otac bio pjesnik, Ivo Jelinčić Mučito. Prošle je godine na Braču Tomislav predstavio zbirku pjesama 'Post i rima' svog pokojnog oca. Voditelj je sa svojim sestrama i bratom od očeve smrti prije dvije godine skupljao njegove radove za ovu zbirku s više od 200 pjesmama na gotovo 400 stranica. Podsjetimo, Ivo Jelinčić Mučito preminuo je sredinom lipnja 2020. godine.

VIDEO Smrt zvijezde 'Zabranjene ljubavi' koja je šokirala Hrvatsku: Za Maju Petrin infarkt je bio koban

Komentara 1

KO
Kološanin
17:31 09.03.2023.

Transfer s konja na magarca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije