Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon dvije godine

Okončana sudska bitka! Slavna pjevačica mora platiti 2.8 milijuna kuna kolegici koju je 'pokrala'

Foto: PA/Pixsell
1/8
09.01.2021.
u 11:30

Pjevačice su se nagodile i Minaj će Chapman platiti 450.000 dolara odštete čime je okončan spor koji je trajao dvije godine i kako bi se izbjeglo još skuplje suđenje.

Pjevačice Nicki Minaj i Tracy Chapman okončale su gorku parnicu koja traje od 2018. jer je reperica Minaj u svojoj pjesmi "Sorry" neovlašteno koristila dio pjesme "Baby Can I Hold You" kantautorice Chapman iz 1988.

Pjevačice su se nagodile i Minaj će Chapman platiti 450.000 dolara (oko 2.8 milijuna kn) odštete čime je okončan spor koji je trajao dvije godine i kako bi se izbjeglo još skuplje suđenje, piše Daily News.

Tracy je pjesmu snimila 1988., a dijelove svog teksta i melodije prepoznala je u pjesmi reperice. Kantautorica je potom podnijela tužbu za kršenje autorskih prava zbog pjesme "Sorry" iz 2018. Federalnom sudu u Los Angelesu.

Foto: REUTERS

Pjesma "Sorry" gotovo je dospjela u Minajin album "Queen". Minaj i njezini menadžeri uputili su više zahtjeva za licenciranje pjesme "Sorry" na ljeto 2018. iako je Minaj već snimila svoju verziju "bez tražene licence", navodilo se u optužnici. Chapman je odbijala te zahtjeve, ali je Minaj proslijedila kopiju pjesme "Sorry" popularnom DJ-u koji je kasnije na Twitteru podijelio link na pjesmu.

 

Ključne riječi

Komentara 1

GE
genadij
12:10 09.01.2021.

To ionak nije glazba nego glumatanje i recitiranje stihova na razini 5-godišnjeg djeteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije