Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uršula Tolj

Šefica eurovizijske delegacije o Dori: 'Unatoč ograničenjima napravit ćemo dobar show'

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
09.01.2021.
u 08:00

S HTV-a poručuju da otkazivanja sigurno neće biti, a imaju spremna četiri različita scenarija za manifestaciju.

Za nešto više od mjesec dana Hrvatska će saznati tko će nas ove godine predstavljati na Eurosongu. Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za pjesmu Eurovizije Dora 2021. održat će se 13. veljače u Opatiji, a prema trenutačnim informacijama, publika će ovaj glazbeno-scenski spektakl moći pratiti jedino ispred malih ekrana.

Poput Eurosonga

Naime, zbog epidemioloških mjera koje su na snazi Dora bi se trebala održati bez prisutnosti publike, a zanimljivo je i da će uoči samog natjecanja biti organizirana službena kladionica po uzoru na Eurosong pa će publika moći glasati za svoje favorite. Tjedan dana prije samog natjecanja bit će objavljeni isječci 14 pjesama koje bi trebale biti, prema sadašnjoj situaciji, predstavljene na opatijskoj pozornici.

S HRT-a poručuju da neće biti otkazivanja Dore, a ovisno o epidemiološkoj situaciji imaju spremna i četiri scenarija po kojima će se natjecanje održati. - Za sada radimo prema mjerama koje su sad na snazi, a nadamo se da će do veljače biti još bolje. Za sada je sigurno bez publike s ograničenim brojem ljudi u dvorani tako da ćemo se dosta morati prilagoditi novonastaloj situaciji, ali vjerujemo da se to neće toliko vidjeti i da ćemo svejedno gledateljima pružiti dostojan spektakl, odnosno Doru u razini prethodnih godina - kazala nam je Uršula Tolj, urednica projekta Dore i šefica naše eurovizijske delegacije. Dodala je i da je uvjerena da će spektakl na koji su obožavatelji navikli, unatoč novonastaloj situaciji, biti na zavidnoj razini.

Opatija: Dolazak uzvanika i izvođača na Doru 16.2.2019., Opatija - Dolazak uzvanika i izvodjaca u dvoranu Marino Cvetkovic na Doru 2019., izbor za hrvatskog predstvanika na Eurosongu 2019. u Izraelu. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

Dobar show

- Vidjet ćemo sve naše potencijalne predstavnike na Eurosongu u najboljem svjetlu, svatko od izvođača, ali i naše ekipe dat će sve od sebe da unatoč ograničenjima napravimo dobar show i odaberemo najboljeg mogućeg predstavnika za Hrvatsku na Eurosongu 2021. - rekla je Tolj.

I ovog puta pobjedničku će pjesmu birati žiri i publika, a za prestižnu statuu Dore i svoje mjesto na eurovizijskoj pozornici borit će se već dobro poznata glazbena imena, ali i neka nova lica. Prema mnogima, najveće iznenađenje bit će Ella Orešković, 21-godišnja kći bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, a veliku će pozornost zasigurno privući i kći Siniše Vuce, koja će također debitirati na Dori. Baš kao i ToMa, Eric, ali i bivši sudionici "The Voicea" Filip Rudan i Albina. Od mladih izvođača bit će tu i Mia Negovetić, Beta Sudar, Bernarda, a eurovizijskoj pozornici ponovno se nada i Nina Kraljić, koja se 2016. godine na istoj s pjesmom "Lighthouse" nije proslavila, završila je tek na 23. mjestu u finalu.

Na Dori će zapjevati i par iz showa "Zvijezde pjevaju" Ashley Colburn i Bojan Jambrošić, a duetom će se predstaviti i Tony Cetinski i Kristijan Rahimovski. Odlasku u Nizozemsku nadaju se i Sandi Cenov te članovi klape Cambi. Svi oni ne moraju strepiti da će, ako osvoje najveći broj glasova publike i žirija, ostati uskraćeni za eurovizijski spektakl kao što je to bilo u slučaju prošlogodišnjeg pobjednika Damira Kedže.Eurosong će se u svibnju ove godine sigurno održati, a potvrdio je to i poznati TV voditelj Graham Norton. - Natjecanje se neće otkazati, a ako neki od predstavnika ne bude mogao putovati, njegov nastup pratit ćemo putem Zooma - istaknuo je Norton.

29.02.2020., Opatija - Pobjednik Dore 2020. je Damir Kedzo s pjesmom "Divlji vjetre". Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Ključne riječi

Komentara 1

BL
bluescreen
10:04 09.01.2021.

I nju zasvrbilo pa hajmo malo u promet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije