Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prema istinitoj priči

Nova serija Roberta Knjaza: Kako je Amerikanac postao hrvatski zet

Foto: Igor Kralj/Goran Stanzl/Borna Filic/PIXSELL
1/5
28.08.2019.
u 08:00

U najnovijem projektu, Robert Knjaz pokušava prikazati privikavanje jednog Amerikanca na hrvatske običaje.

Serije Roberta Knjaza uvijek su garancija dobre zabave i zanimljivog sadržaja, stoga će njihove ljubitelje razveseliti podatak da priprema humorističnu seriju, i to po knjigama Codyja Browna.

Podsjetimo, Brown je Amerikanac koji se u Hrvatsku doselio zbog ljubavi prema supruzi Silvani. Nakon dolaska u našu zemlju fascinirale su ga razlike između Hrvata i Amerikanaca, a o njima je pisao u knjigama “Propuh, papuče i punica” i “Hrvatska uzvraća udarac”. Nakon uspjeha ovih knjiga Brown je došao na ideju da snimi i seriju na istu temu. Za pomoć se obratio Robertu Knjazu, ali i Borni Soru, satiričaru poznatom po radu u News-baru i emisiji “Pregled tjedna” na N1.

– Cody i ja upoznali smo se kad sam snimao seriju “Najveće svjetske fešte”. On je išao s nama na Tomatinu i odmah sam shvatio da se radi o duhovitom i zanimljivom čovjeku. Zanimljivo je kad stranac propitkuje predrasude i običaje naše zemlje koje mi smatramo zdravo za gotovo. Kad mi je predložio da to radimo, odmah mi se svidjela ideja, pogotovo jer ćemo raditi kombinaciju igranog i dokumentarnog. U međuvremenu se Cody počeo baviti i stand-up komedijom pa sam predložio da u seriji imamo i tih elemenata – kazao je Knjaz, koji je Soru i Brownu predložio da budu manje konzervativni u scenariju.

– Htio sam da serija bude više “disco”, dakle razbarušenija, da ima više zezanja u njoj pa kad upališ, da znaš da joj to naš autorski potpis. Danas je najgore raditi seriju jer ima toliko genijalnih serija oko nas, ne samo u svijetu, nego i kod nas – kaže Knjaz i dodaje da bi ova serija mogla biti zanimljiva i strancima jer naš dio Europe ima puno zanimljivih priča.

Cody Brown i Borna Sor već neko vrijeme imaju i zajednički podcast, na kojem govore i o razlikama Amerikanaca i Hrvata. Logično je bilo da mu upravo Sor pomogne u pisanju scenarija budući da je iza njega već dosta pisanja.

– Tome smo odmah pristupili ozbiljno pa smo napravili scenaristički tim u kojem su, osim Codyja i mene, i redateljica Daria Blažević i David Siegel. Ni sam ne znam hoće li ovo biti hrvatska serija koja imitira američku ili američka serija koja imitira hrvatsku. Bit će na dva jezika, a Cody će u seriji razgovarati i s publikom, bit će rušenja “četvrtog zida”.

Codyjevi su tekstovi super i bit će pristupačni i domaćim gledateljima. Serija će biti dosta “zrcalna”, no cilj nam je da bude zanimljiva svima, i našim, a možda i stranim gledateljima – kazao nam je Sor. U planu je da se napiše scenarij za od osam do 12 epizoda, a nakon toga bi se zatvorila financijska konstrukcija i krenulo u snimanje, ali i traženje kuće koja bi emitirala seriju.

Ključne riječi

Komentara 4

LU
luli
12:05 28.08.2019.

Knjaz je jedino sto vrijedi na hrvatskoj televiziji , bez obzira o kojem njegovom serijalu se radilo, ALI ako se bude udruzivao sa likovima kao Sor (sramotno selektivni i partijski ‘duhoviti’) , i on ce se utopit u sivilu Soroševski podobnog humora

ET
en-ten-tini
12:28 28.08.2019.

KNJAZ mi te volimoooo! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije