Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bila je loše

Nikolina Pišek o iskustvu sa zdravstvom: Moja majka mogla je platiti glavom, a ovo je tekst o tome kako nije sve crno

Foto: Instagram
1/7
12.08.2022.
u 13:49

Voditeljica je opisala u kakvom je stanju bila njezina majka prije tri tjedna kada je završila na hitnoj u KBC-u Rebro

Nakon smrti novinara Vlade Matijanića na društvenim mrežama brojni su korisnici opisali svoja iskustva sa zdravstvenim sustavom u našoj zemlji i uglavnom pišu o lošim iskustvima koje su oni ili njihovi bližnji imali kada im je trebala medicinska pomoć. Nisu sva iskustva loša, u objavama na društvenim mrežama mnogi su podijelili i svoja pozitivna iskustva, a među njima je i voditeljica Nikolina Pišek. Njezina majka prije nešto više od tri tjedna završila je na Hitnoj, a cijeli tijek događaja Nikolina je opisala na Instagramu. 
"Morala sam naprosto napisati jedan pozitivan tekst. Zgrožena sam tijekom okolnosti koje su dovele do smrti iznimnog novinara Vlade Matijanića. Nekompetencija i lakonski stav kombiniran sa prezrivim dociranjem onih koji bi trebali biti stručni i posljedično proaktivni. Na stranu manjkavost sustava, preopterećenost djelatnika, trijaža koja se radi pod pritiskom… Reda mora biti. Ulozi su previsoki. I moja majka mogla je platiti glavom. Prije više od tri tjedna dovedena je na hitnu u KBC Rebro u stanju potpune konfuzije i smetenosti. Djelatnici su se, sasvim ispravno, fokusirali na potencijalno terminalno i akutno stanje – krvarenje u mozgu. Eliminirano je. Pacijent je poslan kući. No stanje moje majke se pogoršava. Jedva prepoznaje mene i brata, i to je otprilike to", na početku svog iskustva piše Nikolina te nastavlja opisivati tijek događaja.

"Primaju me u hitni prijem, objašnjavam da je imunokompromitirani bolesnik koji je u kratkom vremenu doživio više ozbiljnih stresora – smrt supruga i zeta, medijski teror koji mene i nju posredno skrnavi po medijskom glibu unatoč nepostojanju nijednog iskaza s moje strane. Srećom, tu priča dobiva novi obrat. Barem za moju majku. Majku u teškom stanju smještaju na KBC Rebro, u rekordnom roku rade sve pretrage, pokreće se cijeli složeni dijagnostički aparat – bez ikakvog traženja veze ili protekcije.
Sumnja se na ishemijski moždani udar, na autoimuni proces, na promjene uslijed epileptičnog napada, na meningitis ili encefalitis – moja majka dobiva logopeda koji radi s njom u bolnici. Da skratim priču, divno i profesionalno osoblje Neurologije 4 predvođeno u ovom slučaju izuzetno susretljivom i stručnom dr. Petrom Nimac uradilo je sve i u pravo vrijeme da moja majka, nakon preboljenog virusnog encefalitisa u najkraćem roku napusti bolnicu", napisala je voditeljica i za kraj objasnila zašto je napisala ovaj tekst. 

"Ovaj poduži tekst moja je zahvala svima koji su sudjelovali i svojom stručnošću i znanjem pomogli, suosjećanjem olakšali, pa čak i brisali suze kad je trebalo. A trebalo je… Ovo je tekst o tome da nije sve crno, da profesionalizam i želja za prakticiranjem Hipokratove zakletve postoji, da nema generalizacije krivnje i da se izvrsnost treba pohvaliti i nagraditi… Neurologija 4 na KBC-u Rebro, djelatnici hitne pomoći – hvala vam. Tako se to radi", poručila je. 

Komentara 9

KO
koraknaprijed
14:02 12.08.2022.

Vlatka Pokos,Borna Kotromanović;Sevrenia,Jelena Veljača,Nives Celzijus,sad i ova babetina,ljudi moji što smo vam mi toliko skrivili?

SA
sargu123
14:35 12.08.2022.

Kad se vraća u Beograd? Samo me to zanima kod nje.

Avatar Mistborn:
Mistborn:
14:41 12.08.2022.

Bože moj, koje drame proživljavaju ovi "naši celebovi" to je strašno! Mi mislimo sve im "cvetaju ruže dok se s milionerima druže", kad tamo sve dramatika!? Od uginulih kujica, preko pregaženih muževa i onesviještenih žena do roditelja s ekstravagantnim dijagnozama! I sve oni stignu! I po bolnicama i po ambulantama i na instagram, tiktok, fejs... i obrišu suze i idu dalje fotošopirane visoko dignute glave, tankih nogica i bombastičnih fotošop guzica! ... To su heroji našeg vremena!!! Herojke, a ne radodajke!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije