Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNT PAPIRA

Nakon duela urnebesne reakcije gledatelja na društvenim mrežama ne prestaju

Davor Bernardić
Foto: Twitter
1/9
30.06.2020.
u 11:02

Sinoć su se u RTL-ovu studiju pod moderatorskom palicom novinarke Damire Gregoret sučelila dva najizglednija kandidata za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima, šef SDP-a Davor Bernardić i premijer Andrej Plenković.

Internetom i dalje kolaju urnebesne reakcije gledatelja nakon sinoćnjeg sučeljavanja Davora Bernardića i Andreja Plenkovića u studiju RTL-a pod moderatorskom palicom prekaljene novinarke Damire Gregoret. Zbog velike količine papira koje je Bernardić ponio na debatu, korisnici društvenih mreža ostali su inspirirani i dan poslije događanja, a mi izdvajamo neke od njih.

Podsjetimo, za većinu tema o kojima se razgovaralo Bernardić je sinoć imao pripremljene papire na kojima su mu bili potrebni odgovori radi replike, a u jednom trenutku i sam šef SDP-a zbunio se jer nije mogao pronaći što je tražio pa ga je Plenković pitao je li izgubio papir, na što mu je ovaj rekao najiskrenije da je upravo to slučaj.

Tijekom prikazivanja papira s grafičkim pokazateljima, uočen je i logotip HTV-ove emisije "Nedjeljom u 2", a Plenković je na njegova prozivanja uzvratio i tako što je spomenuo i novinarku te emisije Maju Sever, prozivajući ujedno i HTV. – Koliko neistina vi govorite? Zar vas je Maja Sever pripremala za ovu emisiju? Očito je ona napravila "research" (istraživanje) – ovim je riječima Plenković uzvratio Bernardiću na njegove riječi o ulozi ministra Tomislava Ćorića u priči oko Ine i Mađara.

Poslije je stigla i reakcija Maje Sever.

"U 'Nedjeljom u 2' Stanković i ja pripremili smo nekoliko jednostavnih grafova. Točnije, objavili smo izjave Andreja Plenkovića iz predizborne kampanje 2016. da će BDP biti 5 posto, da će smanjiti PDV, otvoriti 180 tisuća radnih mjesta i izgraditi dječju bolnicu. Dakle, neke osnovne točke iz predizbornog programa HDZ-a. Ništa posebno. I napisali smo da to nije ostvario. Za to ne treba nekakva posebna priprema ni istraživačko novinarstvo. To je običan i jednostavan novinarski posao. Naglašavam novinarski, a komentare predsjednika HDZ-a koji si dozvoljava da u emisiji na RTL-u govori da sam ja nekoga pripremala za debatu još je jedan napad Andreja Plenkovića na neovisno novinarstvo." 

Šutnju nije odabrao ni Aleksandar Stanković. I on se na svom Facebook profilu odmah osvrnuo na Plenkovićeve opaske napisavši: "U debati na konkurentskoj televiziji obilno se koriste podaci koje smo prezentirali u emisiji kada je gost bio Andrej Plenković. Čak je i logo emisije Nu2 više puta bio u prvom planu, i to je sasvim u redu. Nije u redu samo to što se Davor Bernardić nije odazvao pozivu za gostovanjem jer su nam neke druge tablice zbog toga ostale neiskorištene".

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
11:31 30.06.2020.

Pitanje Stankovicu i Maji, otkud Beri vase istrazivanje? Jeli negdje javno objavljeno? I bez papira je jednako smotan, samo s papitima pojacava taj dojam.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
11:37 30.06.2020.

Kažu neki analitičari mrzitelji Plenkovića da je ovo neki novi Bero. Ovaj "novi Bero" je isti kao i onaj stari "dobri Bero", bezveznjak, neznalica, nesposobnjak i predmet sprdnje. Cijeli tim mu je pisao šalabahtere a on kao ona ciganka vračaraa sa zamorcem koji izvlači srećke: "Miše beli sreću deli" - što izvuče to mu je teme. Dubina njegovog promišljanja ne prelazi ni za milimetar ono što mu je napisano. Jednostavno Bernardić nije dorastao onome što misli da će biti, no neće. Navijači mogu i po cijenu vlastite štete po sebe dati glas Beri ali normalne osobe misle na sebe i svoje odabrati će dokazano dobro i uspješno.

AO
ante.oreskovic75
11:28 30.06.2020.

Pošteno !!!!Stanković,Sever ,smeće ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije