Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret dodjeli

Na Porinu je prije 10 godina rođena ljubav Ane i Vlade Kalembera

Vlado Kalember
Igor Kralj/Pixsell
21.04.2013.
u 10:02

Među izvođačima koji će ove godine nastupiti su Tony Cetinski, Josipa Lisac, Neno Belan i Fiumens, Arsen Dedić, Cubismo, Massimo, Parni valjak, Mayalesi... Pozornica će, doznajemo, biti atraktivnija od prošlogodišnje

U jubilarnoj 20. sezoni Porina, klasika i jazz ponovno se “spajaju” s ostalim glazbenim žanrovima. Porin Classic ove će godine opet biti dio Porina pa će neki od autora i izvođača nominirani u tim kategorijama nastupiti na dodjeli 11. svibnja u Rijeci.

Prvi put pjeva uživo

Među njima je i Ana Rucner koja je na Porinu prvi puta nastupila 2003. godine kao prezenter. Danas, deset godina poslije, ima četiri nominacije i na pozornicu Porina dolazi kao zvijezda.

– Imat ću svoju plesno-pjevačko-sviračku izvedbu i može se reći da će ovo biti i moj pjevački debi. Nikad nisam pjevala uživo, osim što sam sa suprugom Vladom Kalemberom snimila “Tihu noć”. Dovoljne su mi samo nominacije, to je nagrada struke i sretna sam da su me prepoznali kao kvalitetnu – kaže Ana.

I od nominacija ili mogućih Porina važnije joj je što će tog 11. svibnja uz nju biti suprug i sedmogodišnji sin Darian. Vlado i Ana, naime, upoznali su se baš na Porinu prije deset godina pa je ovogodišnja dodjela diskografskih nagrada prilika da obnove sjećanja.

– Nismo se odmah upustili u vezu, tada smo se samo upoznali i neko se vrijeme družili. Ali svakako je to prilika za naše obiteljsko slavlje – priča Ana, koja odmah nakon slavlja sjeda u avion i kreće u Dubrovnik gdje je čeka nekoliko nastupa.

Ovogodišnji će Porin biti kruna prošlih dvaju desetljeća: uz neke od dobitnika Porina prošlih godina i njihove slavne pjesme u novim glazbenim obradama i otpjevane u neočekivanim, zanimljivim suradnjama, publika će uživati i u aktualnim nominiranim pjesmama koje se natječu za pobjedu: i pop, i rock, ali i jazz i klasične skladbe. Među izvođačima su Tony Cetinski, Josipa Lisac, Neno Belan i Fiumens, Arsen Dedić, Cubismo, Massimo, Parni valjak, Mayalesi...

Raskošnija pozornica

– Imamo 17 osvojenih Porina i nastupit ćemo u retrospektivnom dijelu programa. Iznimno cijenimo tu diskografsku nagradu i rado smo se odazvali – rekao je Husein Hasanefendić Hus.

Pozornica će, doznajemo, biti atraktivnija od prošlogodišnje, a ove će se godine priredba vratiti početcima i kad je riječ o smještaju dijela publike: nominirani i VIP gosti sjedit će za stolovima baš kao kad je Porin 1994. krenuo iz Kristalne dvorane hotela Kvarner u Opatiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije