Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT S INFLUENCERICOM

Meghan diže ruke od najbolje prijateljice! Nakon rasističkog ispada srušio joj se svijet

Foto: PA/PIXSELL/Instagram Screenshot
1/9
15.06.2020.
u 22:00

Jessica Mulroney, najbolja prijateljica bivše vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle, našla se pod paljbom kritika nakon svađe s influencericom Sashom Exter.

Kanadska voditeljica, stilistica i PR stručnjakinja Jessica Mulroney, najbolja prijateljica bivše vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle našla se pod paljbom kritika nakon što se u raspravi na društvenim mrežama obračunala s influencericom tamne boje kože Sashom Exeter. Ona je naime zaprijetila Sashi, koja je javno pozvala kanadske infulencere da daju podršku ljudima druge boje kože, na što se Jessica odazvala, ali tijekom rasprave izbila je svađa.

Prema pisanjima američkih medija, modna influencerica Sasha Exeter obrušila se prošlog tjedna u podužem videozapisu na 40-godišnju stilisticu tvrdeći kako se Mulroney "uvrijedila" kad je od njezinih pratitelja zatražila da progovore o pokretu Black Lives Matter, jer je shvatila da je Sasha usmjerila poziv njoj osobno.

Exeter je javno prozvala Jessicu i objavila njihovo privatno dopisivanje zbog čega je krenula lavina komentara koji su doveli do otkaza i više angažmana koje je Jessica imala. Zbog gorućeg pitanja rasizma u društvu, Mulroney je izgubila posao na televiziji ABC te su skinuli i njezin reality show, a otkazao joj je i modni brend s kojim je surađivala, javlja Daily Mail.

Naime, u nešto kasnije objavljenom videu na Instagramu, Exeter navodi kako je Jessica koristila svoju imućnost i moć  te privilegije kako bi zastrašila ili potencirala svoje poslovne dogovore, pa da joj je tako i Jessica poslala pisanu prijetnju. Mulroney se kasnije ispričala blogerici u komentarima, ali joj je u privatnim porukama prijetila da će ju tužiti.

Foto: Instagram screenshot

- Njezina prijetnja meni, samohranoj crnoj majci, za vrijeme rasne pandemije pomračila mi je um - rekla je Exeter. 

Jessica Mulroney se, kako je navedeno, zbog incidenta ispričala, ali unatoč tome kanadska mreža CTV je skinula s programa njezinu seriju o vjenčanjima 'I Do Redo' te je ostala bez suradnje s "Good Morning America". Osim toga, kanadska robna kuća Hudson's Bay, koja je zapošljavala Mulroney kao modnog stručnjaka i stručnjaka za vjenčanja od 2014. godine objavila je da s Kanađankom prekida suradnju.

- Kao što su neki već vidjeli, Sasha Exeter i ja smo imale nesuglasicu. S pravom me prozvala što nisamučinila dovoljno kada se radi o sudjelovanju u važnim i teškim razgovorima o rasi i nepravdi u našem društvu. Shvatila sam to osobno i bilo je pogrešno. Znam da moram biti bolja. Mi koji posjedujemo ovakvu platformu moramo ju koristiti da progovorimo. Želim reći iz srca da svaka riječ isprike koju sam uputila Sashi unazad dva tjedna privatno i javno, danas su i dalje istinite. Nisam nikada htjela ugroziti njezino dostojanstvo. Imale smo nesuglasicu i izmaknula je kontroli. Zbog toga mi je žao. Znam da ovo nije o meni, niti treba biti o meni. Radi se o zajednici crnaca koji su subjekti rasizma, diskriminacije i nasilja predugo - stoji u dijelu isprike koju je Jessica uputila Sashi na svom Instagramu.

1/11

Izvori za strane medije bliski Meghan Markle tvrde da je bivša glumica svjesna da njezina prijateljica nije rasist, ali da će se od nje morati distancirati.

- Meghan je prestravljena zbog toga što je uvučena u cijelu situaciju. Svjesna je da Jessica nije rasistkinja, no i da se u cijeloj situaciji ponijela grozno. Meghan je rekla svojim prijateljima da se njihova djela i na nju reflektiraju te da se s Jessicom više neće moći javno družiti - objasnili su izvori za Daily Mail.

Sve ljubavi Severine Kojić: Neke je krila, a o drugima rado pričala

Komentara 2

MA
mare0801
05:37 16.06.2020.

Ma kuda ovo ide, cijela ova prica? Hocemo se kolektivno svi svjetski bijelci morati ispricati za zla rasizma i kolonijalizma? U zivotu sam srela desetak crnaca, i s nijednim nisam progovorila, je i to problem?

PA
Pahor
00:34 16.06.2020.

Kao kada u Hrvatskoj javno kazes da je Pupavac profesionalni srbin. Opca histerija zbog izrecene istine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije