Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzbudljiva epizoda

Liječnik usred 'Milijunaša' na Tariku izveo Heimlichov zahvat: 'Malo ste veliki'

Foto: HRT screenshot
1/7
06.04.2023.
u 21:35

Na 10. pitanju Borna i Tarik su se ustali pa je mladi liječnik na glumcu i voditelju demonstrirao Heimlichov zahvat. Pitanje je glasilo 'Kojom se granom kirurgije bavio američki liječnik Henry Heimlich. Borna je točno odgovorio da je riječ bila o torakalnoj kirurgiji.

 U večerašnjem milijunašu Marko Vukušić osvojio 150 eura jer nije znao odgovor na pitanje 'Koji je Šimun na dijelu puta prema Golgoti Isusu Kristu pomogao nositi križ?: Bogoprimac, Makabejac, Kanaanac ili Cirenac?'. Točan odgovor bio je Cirenac dok je Marko odgovorio da je riječ o Bogoprimcu. Nakon njega nasuprot Tarika sjeo je mladi liječnik Borna Antončić, 25-godišnjak koji stažira u Zagrebu. 

Na 10. pitanju Borna i Tarik su se ustali pa je mladi liječnik na glumcu i voditelju demonstrirao Heimlichov zahvat.

- Malo ste veliki - rekao mu je liječnik.

Pitanje je glasilo 'Kojom se granom kirurgije bavio američki liječnik Henry Heimlich. Borna je točno odgovorio da je riječ bila o torakalnoj kirurgiji. 
Do 12 pitanja stigao je s nevjerojatnom lakoćom, no tu je zapeo. Nije znao turistički slogan koje je države "Zemlja podrijetla"?: SAD-a, Etiopije, Njemačke ili Tajlanda.

- Ovo ne znam, ovu činjenicu, prvo me vuče na Afriku budući je ona kolijevka čovječanstva, na Etiopiju, ali nisam sto posto siguran, rekao je Borna.
Nakon kraćeg razmišljanja odlučio se za poziv. Džoker je savjetovao odgovor B - Etiopija a to je potvrdilo i Borninu sumnju i zahvaljujući tome osvojio je 18.000 eura.
Iz toga otvorio je i 14. pitanje za 68.000 eura.
Pitanje je glasilo 'Koja je prva riječ teksta Ustava Republike Hrvatske? A - izražavajući; B- polazeći, C- poštujući ili D - zadržavajući'

- Ovo ne znam, svakako ću koristiti džoker, samo ne znam da li da prvo iskoristim "pola-pola" da olakšam publici ili da pitam publiku direktno - izjavio je Borna.
Filipović mu je savjetovao da prvo pita publiku, a nakon toga prepolovi. 
Odlučio je ipak zatražiti mišljenje publike. Njih 12% odlučilo se za izražavajući, 24% za polazeći, 64% za poštujući i 0% za zadržavajući.

- Ovo je igra, tako da ću ja probati pa "kud puklo da puklo", rekao je Borna.
Odabrao je C kao konačan odgovor, no to nije bilo točno, pa je otišao kući s 5000 eura. 
Točan odgovor nalazio se pod A - izražavajući. 

VIDEO Glazbenik iznenadio priznanjem: 'Radim u fast foodu i perem podove kako bi mogao platiti režije'

Komentara 3

Avatar Stradun
Stradun
22:50 06.04.2023.

Natjecatelj je imao lagana pitanja na koja je čak i poludementni gledatelj ( tj. ja) znao odgovoriti. Kockao se na 14.pitanju,vjerovao publici (zašto?) i izgubio. A posebno iritirajuće bilo je voditeljevo inzistiranje na "sinonimu iz istočnog susjedstva" kod pitanja o žgaravici.

Avatar Hazl113
Hazl113
22:31 06.04.2023.

Slučajno gledao taj miljunaš i mali očito ima financijsku pozadinu roditelja. Pored toga što je imao relativno laka potanja, trebao je nakon publike uzet i Jocker 50/50. Tko zna. Možda bi se upravo odgovor kojeg je izabrao izbrisao. Ali riskirao je misleći da će mi 50/50 iostati za zadnje pitanje. Previše jednostavnna riječ "Polazeći".

BR
Brankko
03:02 07.04.2023.

Postaje malo dosadno a i za dosta gledatelja iritantno to što i u "Milijunašu" i u "Potjeri" natjecatelji idu "kud puklo da puklo" s kvaziobrazloženjem "to je samo igra". Imaš priliku na igri odustati i dobiti pristojno velik novac -- ali ne. Evo nekoliko početnih rečenica iz pripovijetke "Pošteni nalaznik" Jaroslava Hašeka (prevela Zora Simić): "Osnovna crta čovječanstva jest, da nađene stvari ne vraća. Čovjek je prema nađenoj stvari neobično mekan. Priraste mu k srcu i ne može se od nje odijeliti. Na drugoj strani je uobičajena stvar kod čovjeka, da veoma često nešto izgubi; inače bi prva rečenica izgubila vrijednost." Dvorkinja Ana Buklová našla je torbu s milijunskim obveznicama, nije shvaćala što je našla, i predala je to na policiji. Nagradu od 10% nije htjela. "Večernje novine donijele su ogromne stupce o poštenju nalaznice, koja se odrekla bogatstva. Anu Buklovu su odvezli u bolnicu, jer ju je muž istukao na mrtvo još istu noć, čim je u gostionici proitao večeernje novine. Iz bolnice su otpremili Anu Buklovu na psihijatričku kliniku, (...)."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije