Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrila

Ida Prester: Sina Roka od početka smo navikli da je rokenrol beba

ida
Foto: Marcella Zanki
1/3
14.11.2014.
u 19:15

– Spot smo snimili kod mene doma i Marcella je namjerno snimila pomalo čudne, statične scene mog buđenja u kostimu, mene i sina, mene dok kuham kako bi naglasila koliko su me usred mog zaigranog života neke situacije zatekle i iznenadile.

Preseljenje u Beograd, brak, rođenje sina, novi bend unijeli su nove promjene u kreativno kaotični svijet Ide Prester. Kako im se prilagodila i koliko su zapravo te promjene upotpunile njenu sliku o najboljem životu koji želi imati, Ida je opisala u novoj pjesmi svog benda Lollobrigida, "Najbolji život".

Veza na daljinu s bendom

– S obzirom na to da mi pjesme prate razvojne faze, od ljubavnih brodoloma, fakulteta, pa posla, izlazaka, novih ljubavi, privatnih neuspjeha, svakakvih tema tu ima pa sam jednostavno dobila inspiraciju i iz situacije koja je meni nova i nije baš lagana. Ime pjesme na prvu sugerira da pjevam o svom novom divnom životu bez problema u novom gradu, ali život u Beogradu, pogotovo život novopečene majke, sve je samo ne glamurozan. Govori više o trenucima nesnalaženja i gubljenja u novoj sredini i svim tim novim ulogama. Ali svejedno, život je zapravo prekrasan, ovo je najbolji život koji imamo i koristimo ga do maksimuma – objašnjava Ida poantu pjesme koju je redateljica spota Marcella Zanki odlično prenijela u videoverziji. Spot prati Idinu svakodnevicu.

Foto: Marcella Zanki

– Spot smo snimili kod mene doma i Marcella je namjerno snimila pomalo čudne, statične scene mog buđenja u kostimu, mene i sina, mene dok kuham kako bi naglasila koliko su me usred mog zaigranog života neke situacije zatekle i iznenadile, situacije u kojima se još učim, dok scena snimana na krovu s bendom pokazuje u čemu se i dalje najbolje snalazim – govori pjevačica. Veze na daljinu, pokazalo se u mnogo slučajeva, teško opstaju, pa je tako Idino preseljenje u Beograd presudilo ljubavi s bendom s kojim je svirala zadnje četiri godine. – Ljudi možda Lollobrigidu doživljavaju kao zezanciju i hobi voditeljice s televizije, ali meni je glazba zapravo na prvom mjestu. Zato sam se trudila da bend opstane, ali kad sam ostala trudna, bilo mi je sve teže svako malo odlaziti do Slovenije, gdje smo imali probe, i na kraju sam morala raspustiti bend. Bilo mi je jako teško. Od stare postave ostala je Petra Cigoj jer kao prateći vokal ne mora toliko sudjelovati u kreativnom procesu – ističe Ida. U Beogradu je okupila novu ekipu s kojom je prvu svirku imala samo mjesec dana nakon što je rodila sina Roka, a taj period Ida opisuje kaotičnim i histeričnim.

– Bend sam morala naučiti starim stvarima Lollobrigide, morali smo uskladiti komunikaciju, disciplinirati novu mladu ekipu, a moje slobodno vrijeme je bilo samo u pauzama dojenja i spavanja moga sina. Na kraju sam uspjela izvući tu njihovu luđačku mladenačku energiju i sada smo već usklađeni – kaže nam Ida. Svjesna je da od glazbe kakvu stvara i koja ne spada u mainstream neće steći bogatstvo, ali radi to s puno strasti i iskreno, što obožavatelji znaju cijeniti. – Muzika nije veliko poduzeće poput Agrokora pa da možeš napraviti strateški plan. S bendom idem singl po singl, upravo smo svirali sa SARS-om u Ljubljani, uskoro imamo svirku u Zagrebu, za Novu godinu smo u Beogradu i poanta je svakog našeg nastupa napraviti dobru žurku. Super je što su dečki u bendu shvatili moj svijet i sviđa mi se kako sviraju i kako rade – poručuje Ida.

Sina joj smiruje Radiohead

Majčinstvo joj je podosta promijenilo ritam životnih navika, u nekima se prilagodila sinu, ali i maleni Roko se prilagodio nekim maminim navikama. – Privatno mi je majčinstvo donijelo golemu promjenu. Prije svega sam bila neuredna, jela sam prvo što mi je palo pod ruke u hodu kad bih se sjetila, ormari su mi bili kaos, spavala bih od 3 ujutro do 10... Uglavnom, život mi je bio nalik neodgovornom studentskom životu i ja sam se u tome snalazila, ali s djetetom to sve moraš zaboraviti. Djeca imaju vojnički ritam spavanja i hranjenja koji je bio priličan šok za moj organizam.

Foto: Marcella Zanki

Prvih mjesec dana mislila sam da ću se raspasti, ali onda se pokrpaš i navikneš, sad stvarno uživam – priznaje pjevačica i dodaje kako bi bez pomoći supruga Ivana Peševskog i svekrve bilo sve puno teže. Mali Roko s mamom i tatom proputovao je već pola regije, bio je na maminim svirkama i brojnim glazbenim festivalima. – Od početka smo ga navikli da je rokenrol beba i kupiti dobru autosjedalicu za bebu bio nam je prioritet – kaže Ida i otkriva nam kakav glazbeni ukus ima njen sin: – On prvi čuje sve nove pjesme Lollobrigide. Smiruje ga pjesma "All i need" Radioheada, ali ipak najdraže su mu pjesme s Baby TV-a.

>> Ida Prester vadila mački krv da provjeri ima li parazite

Ključne riječi

Komentara 2

PA
Pax
21:37 14.11.2014.

Glupost do gluposti!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:29 15.11.2014.

Tko je sad ova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije