Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odnos sa snahom

Diana je satima u suzama čekala ispred odaja kraljice Elizabete, a kraljica je uvijek isto reagirala

FILE PHOTO: Britain's Queen Elizabeth
Foto: Ian Waldie/REUTERS
1/6
18.09.2022.
u 08:00

Kraljica nikada nije komentirala ponašanje svoje snahe, ali poznato je kako su joj smetali Dianini medijski istupi nakon što se rastala od Charlesa.

Kada se Diana Spencer udala za princa Charlesa i dobila titulu princeze od Walesa romantično je zamišljala svoj život u palači i ni slutila nije u kakav pakao će se u kratkom roku pretvoriti njezina idealizirana slika o životu u kraljevskoj obitelji. Mlada i plaha Diana preko noći je došla u fokus javnosti i paparazzi su je pratili u stopu i brzo je postalo jasno kako nije spremna slijepo slijediti sva pravila i tradiciju obitelji čiji je postala član.

Takvo ponašanje nije naišlo na odobravanje kraljice Elizabete, a kada je Charles tijekom braka s Dianom opet intenzivnije počeo viđati svoju staru ljubav Camillu, što je Dianu bacalo u očaj, nadala se kako će joj kraljica postati saveznica u planu da udalje Charlesa od ljubavnice. Kraljica nije imala tipičan odnos sa svojom djecom, pogotovo sa starijih dvoje - Charlesom i Annom jer su se rodila u periodu kada se ona u potpunosti morala posvetiti svojoj vladavini i nije bila tip osobe koja je spremna pokazati svoje emocije, a pogotovo ne u javnosti.

Takva je bila i prema Diani, nikada nije otvoreno pokazala svoje emocije, a Diana je neprestano pokušavala pronaći utjehu i zaštitu kod kraljice. Dobri poznavatelji odnosa na kraljevskim dvorima u brojnim dokumentarcima i knjigama ispričali su kako je Diana znala satima sjediti ispred odaja kraljice i u trenutku kada bi kraljici završio sastanak i njezin gost bi izašao iz ureda Diana bi utrčala unutra u suzama moleći kraljicu da joj pomogne i zabrani Charlesu viđanje s Camillom. Kraljica Elizabeta u takvim situacijama se nije ponašala onako kako je Diana očekivala, nije joj potrčala u zagrljaj niti joj pružila riječi utjehe jednostavno je od Diane očekivala da se sabere i bez suza i histerije riješi problem, jer tako su učili članove kraljevske obitelji da se moraju ponašati.

Kraljica nikada nije komentirala ponašanje svoje snahe, ali poznato je kako su joj smetali Dianini medijski istupi nakon što se rastala od Charlesa i nije odobravala način života koji je Diana tada vodila. Kada je princeza Diana tragično preminula javnost je na početku zamjerala kraljevskoj obitelji kako se ponašaju tih dana, ali tada je kraljica prvi i jedini put prekršila protokol i to na sprovodu princeze Diane.

Naime, kada je lijes princeze Diane, koja je preminula u prometnoj nesreći, prolazio pored vrata Buckinghamske palače za vrijeme njena sprovoda, Elizabeta II. pognula je glavu i naklonila se. Ispred vrata je uz nju stajala cijela obitelj. To je bio jedini i prvi put da se Elizabeta naklonila drugoj osobi te je tim činom odala počast Diani i svom narodu. 2

 

 

Komentara 8

DE
Demigodessnixie
10:33 18.09.2022.

Inace u Italija, nama susjednoj zemlji, su poplave s barem 10 mrtvih...covjek bi pomislio da zivimo u Open Balkanu pod britanskom krunom...a mozda i jesmo

PR
prajdali100
19:44 18.09.2022.

To VL " prigodno"u čast kraljice ! A sutra je veličanstvena sahrana.I sad ste našli to pisati !!! Ok,ali zašto se nije potpisao autor ovog " uratka"?

MI
Milas
10:25 18.09.2022.

Mogla je pustiti Charlesa i diskretno imati sa strane bilo koga . Danas bi bila kraljica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije