Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.12.2015. u 20:00

Opet se ponavlja ona stara hrvatska navada da je u Hrvata bitnije kako se što zove nego što se radi! Akademiče Reineru, čemu vraćanje u prošlost?

Nastupni govor akademika Željka Reinera, novoizabranog predsjednika Hrvatskog sabora, bio bi sto posto izvanredan i za svaku pohvalu da nije napravio i najavio odmah i veliku grešku u koracima. Naime, u govoru je spomenuo i svoju inicijativu, da će predložiti promjenu naziva parlamenta u Hrvatski državni sabor, kad za to budu uvjeti.

Doista, krajnje nepotrebno i promašeno. Opet se ponavlja ona stara hrvatska navada da je u Hrvata bitnije kako se što zove nego što se radi! Akademiče Reineru, čemu vraćanje u prošlost? Kome to treba? I tko će to na kraju platiti? Opet na teret poreznih obveznika? Ili će te vi to platiti iz svog džepa?

Jer nije samo promjena naziva, s njome idu i troškovi, od promjene ploče na zgradi do promjene svih dokumenata, pečata... Pa čiji je Sabor nego hrvatski? Što to znači državni? Samo zato što je tako nosio naziv nekad u prošlosti? Jer je tako nosio naziv za Franje Tuđmana? Dajte nas nemojte više bacati u prošlost i njome opterećivati, posebno ne nabijati nam nepotrebne troškove zbog nečijih „fiks" ideja. Što ćemo treći put u 25 godina mlade hrvatske demokracije mijenjati ime Sabora? Baš šteta jer je Reinerov govor inače bio izvanredan. Gromoglasan je pljesak dobio i od SDP-a iako su bili suzdržani kod glasovanja za njega.

I svatko bi zapljeskao na uravnoteženom sadržaju koji zove na suradnju, a ne na podjele. Ali baš će njegova inicijativa, ako je njegova, jer je možda Karamarkova ili Brkićeva, za promjenom naziva Sabora opet izazvati podjele, opet ćemo se glodati oko doista nepotrebnog i promašenog. Bilo bi dobro da akademik ovo shvati kao običan lapsus i da već danas sve zaboravi, kao da je bila samo neka njegova noćna mora. Jer inače će postati još jedna hrvatska noćna mora.

>> Leko novom predsjedniku Sabora Reineru predao ključeve sefa s povjerljivim dokumentima

Komentara 16

Avatar Vaclav007
Vaclav007
06:26 29.12.2015.

Gospodine Despot, Vi nekoga prozivate da se "vraća u prošlost" samo dan nakon što ste "gorke suze" prolili nad preminulom Višnjom Pavelić. Stidite se. Ni Vaša dvoličnost, kao ni ona licemjera sličnih Vama više neće imati prolaz. Podrška HRVATSKOM DRŽAVNOM SABORU!

ŽB
žbaki
20:33 28.12.2015.

obavezno promijeniti naziv sabora i pokroviteljstva nad komemoracijom blajburga

BA
bakulušić
13:13 29.12.2015.

Gospodine Despot, da ne bi u hrvatskom društvu došlo do podjela, najbolje je da Milanović i Pusić ostanu na vlasti a da Reiner sjedi u zapećku i šuti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije