Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk sa Slovanom

Poklepović: Hajduk ne smije jurišati od prve minute, to bi bilo pogubno

Hajduk
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
27.08.2015.
u 10:11

Burić u prvih 60 minuta mora igrati normalno, a tek onda krenuti u juriš bude li trebalo, savjetuje Špaco.

Utakmica od tridesetak milijuna kuna... Da, pobjeda Hajduku može donijeti novu šansu. Tko zna, možda je to ona prekretnica toliko potrebna Poljudu. Toliko toga stat će u tu jednu utakmicu. Osjetili su to Hajdukovi navijači, u ova teška vremena puno je onih koji su izvukli i posljednju kunu iz džepa kako bi se našli na Poljudu.

Kao protiv Dnipra

Ovaj prvi pasus prenijeli smo iz teksta otprije godinu dana, tada je Poljud gorio, Hajduk je čekao Dnipro u uzvratu u kojem se odlučivalo tko će u Europsku ligu.

Tada su bijeli pobijeđeni u prvoj utakmici s 2:1, a sada s 1:0, ali češki Slovan bitno je slabiji od ukrajinske momčadi. Jedina je promjena u odnosu na kolovoz prošle godine, što se financija tiče, da su nagrade za ulazak u Europsku ligu s milijun eura narasle na 2,4 milijuna eura.

Poljud je bio rasprodan, istina ne kao sada kada su ulaznice planule i prije prve utakmice sa Slovanom, ali ozračje je bilo jednako uzavrelo. Dan prije Dnipra sreli smo Stanka Poklepovića, prekaljenog trenera, koji u europskim utakmicama u Poljudu zna samo za pobjede.

Ista scena i dan prije Slovana. Poklepović je šetao stadionom s onim svojim prepoznatljivim osmijehom. Zatražili smo ga recept kako se pobjeđuje u Europi?

– Najvažnije je ići dalje. Nije bitno kako i na koji način. Može se taj presudni detalj zbiti i od neke otpadne lopte – kaže Poklepović.

Trener koji je osmislio stilove igre poput "pirje" (lijevka) i "cotavog napada" (šepavog) ponudio je treneru bijelih Damiru Buriću način igre.

– Juriš u napad od prve minute bio bi poguban. To se radi u utakmicama kada lovite minus od tri i više golova. Dvije su varijante, Burić u prvih 60 minuta mora igrati normalno, a onda bi se, ovisno o rezultatu, morao odlučiti za "čeku" ili juriš. Ako povede s 1:0, tada bi morao stati u "čeku", a bude li 0:0, morao bi krenuti u juriš. Nije dovoljno jurišati deset minuta, taj juriš mora trajati najmanje 25 minuta – savjetuje Poklepović.

Mediću poslali ponudu

Ako je za gostovanja Dnipra Split ludovao i gorio, ovaj put ozračje je još užarenije. Navijači stižu sa svih strana, Česi će biti u svojevrsnom navijačkom obruču kakav nisu doživjeli.

Kao da je sve podređeno toj ukupnoj pobjedi nad Slovanom. Svjesni su toga i u klubu. Poslovično škrti predsjednik Marin Brbić, koji prije ulaganja svaku kunu pogleda s jedne i druge strane, složio se s bogatim premijama.

Uđu li Splićani u Europsku ligu, oni s najvećom minutažom dobit će po 25 tisuća eura. Možda nije puno za plaću Artema Milevskog koji bijele stoji 14.100 eura mjesečno, ali većina Hajdukovih igrača dobiva manje od 50 tisuća eura po sezoni i bogata premija za trijumfalni ulazak u Europsku ligu za njih bi bila pravo bogatstvo.

O dvoboju sa Slovanom ovisit će i daljnji Hajdukovi poslovni koraci. Navodno je u Kranjčevićevu, na stol Dražena Medića, već poslana ponuda za Filipa Krovinovića. Hajduk je spreman platiti pola milijuna eura odštete, ali taj posao bit će realiziran samo uđu li bijeli u Europsku ligu.

>> Damir Burić uoči utakmice sezone: Ovakve pomame za ulaznicama nije bilo 33 godine!

>> Česi uoči Hajduka: Ne znamo kako je to igrati pred 30 tisuća ljudi

Komentara 6

Avatar Titanov sin
Titanov sin
16:00 27.08.2015.

Igra se? Što je torcida odlučila?

VL
vladek
12:25 27.08.2015.

Ako će igrat Vlašić i Balić,Hajduk gubi sigurno

TM
Tim_Minchin
11:48 27.08.2015.

ajmo u europu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije