Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno

5 stvari koje će se dogoditi kada prestanete piti gazirana pića

gazirano piće, koktel
Foto: Thinkstock
17.06.2015.
u 18:00

Bez obzira na razlog vaše odluke, kada prestanete piti gazirana pića, osjetit ćete neke promjene u tijelu

Ako ste odlučili prestati piti gazirane sokove, bravo za vas!

Bez obzira na razlog vaše odluke, kada prestanete piti gazirana pića, osjetit ćete neke promjene u svom tijelu, piše Yahoo.

1. Bolje osjećate okuse

Niste umislili, zaista bolje osjećate okuse nakon što ste prestali piti gazirana pića. Skeniranje mozga pokazalo je da umjetni zaslađivači u gaziranim pićima mogu promijeniti slatke receptore u mozgu, a pokazalo se i da osobe koje često piju ovakva pića češće biraju nezdravije namirnice.

Osobe koje su prestale piti gazirano umjesto čipsa ili čokolade, radije biraju jabuku ili sir  za grickanje, tvrdi Heather Bainbridge sa Sveučilišta Columbia.

2. Gubite kilograme

Devetogodišnje istraživanje pokazalo je da osobe koje češće piju gazirana pića lakše nakupljaju naslage na trbuhu. Ispijanje gaziranih pića povezano je s rastom metaboličkog sindroma, visokim krvnom tlakom i  visokom razinom triglicerida što vodi do srčanih oboljenja i dijabetesa.

3. Jače kosti

Svako novo gazirano piće koje popijete povećava rizik od loma kuka kod žena u starijoj životnoj dobi. Iako se još ispituje uzrok, poznato je da gazirana pića slabe kosti.

4. Izbor hrane

Gazirana pića koja "nemaju kalorija" čest su mamac da osobe piju veću količine te vrsta pića. Ipak, osobe koje često biraju gazirana pića češće jedu nezdrave namirnice.

5. Bolje podnosite alkohol

Činjenica je da gazirana pića pogoduju alkoholu pa se brže opijete, navodi se. Kada miješate gazirano s alkoholom, vaš se želudac brže prazni i drastično se podiže razina alkohola u krvi, pokazalo je istraživanje provedeno u Australiji čiji su rezultati objavljeni u časopisu American Journal of Medicine

>>Evo zašto su gazirana pića, pa čak i voda, gora nego što ste mislili

 

Komentara 6

Avatar f@nky
f@nky
19:53 17.06.2015.

..ne pijem , ne pušim , ne ganjam dečke...od nečega moram riknuti...;-))

Avatar jumanji
jumanji
20:44 17.06.2015.

ne pijem gazirana pića, pa valjda bum u rep zdrav

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
07:21 18.06.2015.

Jedino što osjetim je više novaca u džepu, sve ostalo su špekulacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije