Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE KARTA VIŠE

Mala scena u znaku broja 150

03.12.2008.
u 14:34

Kazalište Mala scena u studenom i prosincu definitivno su obilježenji brojem 150. Naime, posnata i vrlo uspješna svjetska predstava Padobranci ili o umjetnosti padanja sredinom studenog proslavila je 150. izvedbu, i to na međunarodnom festivalu KuKuK u Austriji, dok je hit predstava Bum Tomica krajem studenog također obilježila svoju 150. izvedbu što je za kazališne predstave zavidna brojka izvođenja.

Zanimljivo je i to će, 10. prosinca, isti broj izvedbi obilježiti i poznata teen predstava Debela za koju se u Maloj sceni još uvijek traži karta više i koja po reakcijama publike osvojila mnoge simpatije na brojnim gostovanjima. Dokaz da Mala scena nastavlja sa zavidno visokom gledanošću, pokazuje i podatak da će u ovom mjescu odigrati čak više od 80 predstava za tvrtke i građane koji planiraju svoju djecu razveseliti svojim edukativnim i zabavnim predstavama, te odličnim nastupima svetog Nikole i Djeda Mraza.

O uspješnosti ovih njihovih predstava govore i sljedeći podaci. Naime, Padobranci su u proteklom mjesecu putovali diljem svijeta, te su tako gostovali u austrijskoj pokrajini Štajerskoj u programu KuKuK festivala, čime su nastavili svoju svjetsku turneju po festivalima širom svijeta. Larisa Lipovac i Damir Klemenić, zajedno sa svojim alternacijama Kristinom Bajzom i Tomislavom Krstanovićem, u idućoj će godini imati čast nastupiti u najprestižnijim kulturnim centrima u SAD-u, Australiji i Japanu, a osim toga čeka ih proljetna turneja i nastavak programa KuKuK festivala u Austriji.

Tinejdžerske predstave Bum Tomica i Debela, nastale prema književnim predlošcima nagrađivane spisateljice za djecu i mlade, Silvije Šesto Stipaničić, prema broju izvedbi i simpatijama publike, spadaju u najpopularnije predstave hrvatskog kazališta za djecu i mlade, a obje su predstave u nekoliko mjeseci od premijere doživjele sto izvedbi te su višestruko nagrađene na festivalima. Tako su Silvija Šesto Stipaničić, Nikša Butijer i Lana Gojak nagrađeni na Naj, naj, naj festivalu, dok je Dražen Čuček dobio nagradu na 10. susretu HC ASSITEJ-a, a redatelj Ladislav Vindakijević je dvostruko nagrađen na 1. Festivalu hrvatske drame za djecu Marulić.

Predstave Debela, dobila je brojne dobre kritike, a njezin uspjeh obilježen je fantastičnom glumom glavne glumice, Ane Begić koja je za svoju ulogu nagrađena na 11. susretu HC ASSITEJ-a. Prema mišljenju publike izvrsno se u ulozi Debele snalazi i Anina Alternacija, mlada i izvrnsa glumica Lana Gojak, koju je televizijska publika mogla vidjeti u Rtl- ovoj prošlosezonskoj seriji „Nedaj se Nina“, u ulozi Nine.

Novost u Maloj sceni jest ta da redateljica Snježana Banović trenutno postavlja komad „Vanda“, još jedan nagrađivani komad Silvije Šesto Stipaničić za tinejdžere.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?