Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostati u formi u zreloj dobi

Nisu to godine za mirovinu, već za dobar izgled i što bolju zabavu

'05.06.2012., Zagreb - Vlado Kalember, pjevac. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
04.09.2014.
u 16:22

Šezdesetogodišnjaci nikad nisu bili aktivniji, to više nisu godine za mirovinu. Kako ostati u formi, dobro se osjećati i izgledati prerasta u čitavu filozofiju, a savjeti se dijele šakom i kapom u nizu magazina...

Šezdesetogodišnjaci nikad nisu bili aktivniji, to više nisu godine za mirovinu. Kako ostati u formi, dobro se osjećati i izgledati prerasta u čitavu filozofiju, a savjeti se dijele šakom i kapom u nizu magazina. Da muškarci mogu biti aktivni, privlačni i vrlo zabavni u šezdesetima, iako je za njihove godine uvriježen nešto drugačiji opis, potvrđuju i brojni poznati Hrvati koji ulaskom u sedmo desetljeće kao da šalju poruku da se osjećaju poput dječaka. Nekima od njih na prvi bi se pogled dalo i čitavo desetljeće manje pa uglavnom ne skrivaju da im to laska.

– Odlično se osjećam u šezdesetima, ne bih rekao da je znatno drugačije nego prije, ali i nisam se previše opterećivao time kako ću izgledati i u kakvoj ću formi biti kada budem stariji – kazao je glazbenik Vlado Kalember, 61-godišnjak koji je, osim po nekim vječnim hitovima, poznat i po mladolikom izgledu.

Bez pretjerivanja

Iako tvrdi da u izgled ne ulaže previše vremena, a i da nije baš ljubitelj redovite tjelovježbe, Vlado Kalember vjeruje da se tajna njegove vitalnosti u šezdesetima krije u dugogodišnjem stilu života koji bi u dvije riječi opisao “bez pretjerivanja”.

– Nikada nisam bio osoba “od hrane” koja stalno voli iskušavati nove okuse i opuštati se uz dobro jelo i piće, uvijek sam jeo onoliko koliko mi je dovoljno pa tako činim i danas. Možda zbog toga imam manje kilograma od nekih svojih vršnjaka pa sam u, uvjetno rečeno, boljoj formi – kaže glazbenik. Osim toga, pije puno vode, a snagu i odmornost pripisuje dubokom snu.

– Budući da zbog opisa posla ne mogu imati normalan dnevni ritam, jer nekad idem spavati u pet ili šest ujutro, pobrinem se da iduće večeri nadoknadim taj nedostatak sna i odem ranije u krevet. Mislim da je kvalitetan san od izuzetne važnosti i za zdravlje i za dobar osjećaj općenito – smatra glazbenik.

Moda se vraća

Za sebe kaže da je “estet” pa se voli lijepo odjenuti, a ono što je njegovu oku ugodno, ne mora nužno biti u skladu s njegovim godinama po nekim normama. – Primjećujem da se moda ionako vraća kad napravi jedan određeni krug pa sada nosim neke stvari kakve sam nosio prije uistinu puno godina – dodaje Kalember.

>>Ozlijeđeni Vlado Kalember morao u bolnicu jer ga je sin piknuo u oko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije