Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o, da...

Žene muškarca-preljubnika mogu prepoznati na prvi pogled

'carstvoporoka_nnn_ekr_12101'
Arhiva VL
08.12.2012.
u 12:10

Evolucijski psiholozi sugeriraju da su žene neusporedivo bolje u procjeni muškaraca nego obrnuto...

Žene su u stanju prepoznati muškarca koji vara samo ga gledajući, otkrila je najnovija australska studija. Pripadnice ljepšeg spola s lakoćom donose procjenu koliko je muškarac lud za suknjama na temelju toga kako muževno izgleda. 

- Za muške pojedince na osnovi fizičkog izgleda moguće je procijeniti da je veća vjerojatnost da će biti nevjerni - smatra Gillian Rhodes sa sveučilišta u Perthu.

Evolucijski psiholozi sugeriraju da je jednostavno više važno za žene da odabiru vjernije muškarce. 

U istraživanju su sudjelovala 34 muškarca i 34 žene kojima su pokazane fotografije 189 lica u boji. Njihov je zadatak bio da procjene njihovu vjernost, a odgovori su uspoređeni s osnovnim podacima koje su osobe sa slike otkrile o sebi. Žene su mnogo bolje od muškaraca, samo na osnovi crta lica, procijenili nečiju sposobnost da bude vjeran ili ne.

- Pružamo prvi dokaz da procjena vjernosti, koja se temelji samo na izgledu lica, sadrži zrno istine. Ljudima će ova metoda pomoći da lakše procijene kvalitetu potencijalnih partnera o kojima imaju minimalno (ponašajnih) informacija - zaključili su znanstvenici, prenosi Medical Daily.

Komentara 3

Avatar billybull
billybull
14:36 08.12.2012.

jedan od najglupljih clanaka u povijesti novinartstva uopce....

OD
otac_domovine
12:10 09.12.2012.

Ima i gluplji dolje o tome da je mlađim muškarcima manje stalo do seksa jer su žene sve čednije. Kažu "seksolozi" buhahahahahahahahahahahahaha koja znanost. Ruđer Bošković se okreće u grobu. A "evolucijski psiholozi" - što reći o njihovom intelektu? Kaoktu? Kao prvo bilo bi bitno znati (što autori članka nisu smatrali važnim navesti) jesu li ispitivali partnere. Ako jesu onda je jasno da žene mogu prepoznati nevjerne muškarce, ne po crtama lica, već po prethodnom ponašanju. Kao drugo autori navode da su muževniji muškarci više varali žene od onih ružnih. Za ovaj zaključak bi im ja dodijelio Nobelovu nagradu. Kad se već dodjeljuje Obami i EU onda treba i ovima. Evolucijskim psiholozima bi primjerena bila recimo Nobelova nagrada za fiziku jer je istraživanje povezano s fizičkim izgledom.

JA
jamanuša
13:49 09.12.2012.

admine živila demokracija i sloboda a na da sve istina. ma kakva ona bila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije