Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
recept

Zasladite se baklavom sa šumskim voćem

šumsko voće
Foto: Shutterstock
16.05.2014.
u 13:57

Narežite baklavu na trokute i pecite 40 minuta, prvo na temperaturi od 200, a zatim na 180ºC.

Potrebno je: 500 g kora za baklavu, 3 kutije zamrznutog šumskog voća, 1 vrhnje, 1 čaša ulja, 1 čaša šećera, 3 jaja, prašak za pecivo.

Za preljev: 1 šalica vode, 2 šalice šećera, pola limuna, 2 vrećice vanilin šećera

Priprema: Prije nego što počnete raditi baklavu, skuhajte šećer, vodu, limun i vanilin šećer. Dobiveni sirup ohladite pa njime prelijte baklavu kad se ispeče.

Mikserom umutite vrhnje, ulje, šećer, jaja i prašak za pecivo. Da biste postigli odgovarajući omjer, za mjerenje ulja i šećera koristite čašu u kojoj je bilo vrhnje. Ukupnu količinu kora podijelite napola. Prvu polovicu složite u pleh, ali tako da svaku koru premažete umućenom smjesom.

Kad potrošite prvu polovicu, preko složenih kora rasporedite cijelu količinu voća, koje je prethodno odmrznuto i dobro ocijeđeno. Potom poredajte preostale kore, koje ćete premazivati kao i prethodne.

Na kraju, narežite baklavu na trokute i pecite 40 minuta, prvo na temperaturi od 200, a zatim na 180ºC.

>>Spas za sve koji su gladni na poslu: Recept za tjesteninu s rajčicom iz - mikrovalne

>>Slavni kuhar Rudolph van Veen otkrio nam je svoja 3 recepta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije