Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.7.-14.8.

Zaronite u umjetnost uz 62. Splitsko ljeto

14.07.2014., Split -  Premijernom izvedbom Verdijeve  Aide u reziji Drazena Siriscevica i pod ravnanjem Nikse Bareze te s Kristinom Kolar u glavnoj ulozi u ponedjeljak se otvara 60. splitsko ljeto.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
14.07.2016.
u 15:19

Tijekom Splitskog ljeta koje se održava od 14. srpnja do 14. kolovoza izvest će se i dvije dramske premijere , komedija "Buža" Živka Jeličića u režiji Zorana Mužića i Shakespearov "Mletački trgovac" u režiji Aleksandra Ogarjeva

Ovogodišnje 62. izdanje legendarnog festivala Splitsko ljeto održava se u gradu pod Marjanom od 14. srpnja do 14. kolovoza. Festival će večeras otvoriti premijera opere „Turandot“ Giacoma Puccinija u vrtu Galerije Meštrović u izvedbi Opere splitskog HNK pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića te u režiji Ozrena Prohića.

Na festivalu će premijerno biti izvedene tri dramske premijere - komedija "Buža" Živka Jeličića, Shakespearov "Mletački trgovac" te predstava Igora Kirova "Na putu". 

U opernom će programu, osim premijernog “Turandota”, operni ansambl HNK Split reprizno izvesti Verdijevu “Aidu” na Peristilu u režiji Krešimira Dolenčića, a u dramskom će programu i ove godine reprizno na Sustipanu igrati “Smij i suze starega Splita” Ivana Kovačića. Na Sustipanu će splitski Balet također izvesti i “Side to Side i Romeo i Julija” u koreografijama Igora Kirova i Dinka Bogdanića.

Što se tiče koncertnog programa na njemu će nastupiti Zagrebački gudački kvartet, Splitski gudački kvartet, gitarist Srđan Bulat, klarinetist Giampiero Sobrino i pijanist Roberto Moretti, Acoustic project, Varaždinski gudački kvartet te Kvartet Papandopulo.

Program 62. Splitskog ljeta možete pogledati ovdje

>>Dvije dramske te po jedna operna i baletna premijera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije