Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savršeno!

Za ovu čokoladnu čaroliju ne trebate uključivati pećnicu, a gotova je za pola sata

Nikola Matić
20.07.2020.
u 07:00

Recept nam je dala Mihaela Brijak Gutierrez koja se u Hrvatskoj smatra jednim od glavnih autoriteta za sirovu prehranu, a čiji recepti oduševljavaju sve veći broj sljedbenika ovog zdravog životnog stila. Isprobajte ga već danas!

Sirova hrana je nekuhana, nepečena, neprerađena. Namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima i ne uništavaju se enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma. Prijeći na ovakav način prehrane najlakše je ako jedete lokalno, svježe voće i povrće, orašaste plodove koji su vam dostupni, sjemenke poput suncokretovih i bučinih koštica, koristite maslinovo i bučino ulje, jedete puno zelenog lisnatog povrća. Mi vam predlažemo da započnete s ovim famoznim kolačem jer odluka će biti lakša!

Čokoladna čarolija

Kora:

2 šalice badema

1 šalica suhih smokava

3 žlice kakaa

zaslađivača po potrebi

Prvo sameljite bademe do brašna pa nakon toga dodajte ostale sastojke. Sastojke miksajte u multipraktiku ili sjeckalici. Kada smjesu pritisnete rukama, a ona je ljepljiva i drži se zajedno, onda je savršena. Dobivenu koru raširite rukama po kalupu za kolač koji ste prethodno obložili prozirnom folijom, tako da vam poslije bude lakše kolač izvaditi na tanjure.

Džem od šljiva:

1 šalica suhih šljiva

1/2 šalice vode

Sastojke zajedno miksajte u blenderu, te dobiveni džem raširite ravnomjerno po kori.

Čokoladni preljev za vrh:

2 avokada

1 šalica indijskih oraščića, namočenih na 20 min., a zatim ispranih

3/4 šalice kakaova maslaca, otopljenog

1/4 šalice kakaova praha

1 šalica datulja

1/4 šalice vode

malo vanilije

Sve sastojke miksajte u blenderu do glatke čokoladne kreme. Premažite ravnomjerno preko džema od šljiva. Spremite gotov kolač u hladnjak i poslužite ga ohlađenog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije