Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije za pospance

Vježbajte prije doručka jer je mnogo učinkovitije!

'trcanje_pho_ziv_121012'
''
31.10.2012.
u 18:02

Tko rano rani – jutro može iskoristiti za sport i rekreaciju jer se nataložene masti tada brže i jednostavnije sagorijevaju

Ne samo da se jutarnjim vježbanjem efikasnije topi višak kilograma nego se i razina masnoća u krvi koje obično vode u ozbiljne kardiovaskularne probleme snižava brže nego kod onih koji vježbaju poslije tijekom dana ili navečer, pokazala je britanska studija sa sveučilišta u Glasgowu.

– Vježba je sama za sebe dobra, no ako je odradimo prije doručka, možemo dobiti neke dodatne pogodnosti. Jutarnja tjelovježba tjera tijelo da se oslanja na masne naslage i koristi ih za svoju energiju. A kada ljudi govore o gubitku težine, to znači da govore o topljenju masnih naslaga – govori voditelj istraživanja Jason Gill.

Muškarci koji su u istraživanju vježbali prije doručka sagorijevali su i do 33 posto više masti od onih koji su vježbali nakon jela. Slično su pokazala i mjerenja triglicerida u krvi: brže su se razine ovih masnoća stabilizirale.

Na prazan želudac?

Iako su znanstvenici dokazali da je mnogo učinkovitije sagorijevanje masti ujutro, ipak upozoravaju da vježbate li na prazan želudac, treninzi ne bi smjeli biti tako intenzivni. Primjerice i brža šetnja, ne dulja od pola sata, sasvim je dovoljna. Napominju i da nemate li vremena vježbati prije doručka ili se ne osjećate sposobnima, vježbati možete u bilo koje doba dana, što je svakako bolje nego sjediti kod kuće i ne raditi ništa. I grickati...

 

Komentara 1

SE
sestrićna
18:08 31.10.2012.

jesu oni to(ti stručnjaci)sami smislili ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije