Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blizu rješenja

Visoke potpetice glavni su krivac za problem ravnih stopala

'10.05.2011., Zagreb - stvari, odjeca, cipele, nakit.   Photo Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
13.01.2012.
u 12:27

Oko četiri posto britanske populacije ima problema s ravnim stopalima, a najčešće se javlja kod žena starijih od 40 godina

Visoke potpetice mogle bi biti jedan od razloga za spuštanje stopala, zaključeno je u studiji koju je provelo Sveučilište East Anglia. Znanstvenici, naime, tvrde da su upravo visoke pete ''krivac'' zato što se ovo stanje češće javlja kod žena nego kod muškaraca bez obzira na to koliko vremena provodili stojeći. Dobra je vijest da se nadaju da će uskoro naći rješenje za problem ravnih stopala.

Prema njihovim podacima, stopala se spuštaju zbog slabljenja luka stopala do kojeg prirodno dolazi s godinama, a zbog čega se javlja intenzivna bol i problemi pri hodanju. Ove spoznaje omogućit će im, tvrde, razvoj novih lijekova koji bi usporili slabljenje luka.

Oko četiri posto britanske populacije ima problema s ravnim stopalima, a najčešće se javlja kod žena starijih od 40 godina.

Problem ravnih stopala može biti i nasljedan te se neki ljudi rađaju ravnih stopala.

Komentara 4

LI
liliZG
11:24 16.01.2012.

Ja sam se rodila s ravnim stopalima............

PI
pizd00n
16:49 13.01.2012.

Ps, žene...

BK
B Kosa
21:33 13.01.2012.

Mnogi se pitaju zasto se zene muce sa tim visokim petama i sta postizu muskarci to negledaju toliko mnogi in cak i nevole ali moda je vidis kod nekoga moram i ja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije