Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GALIĆEVA ZLATA IZ ZLATNE DOLINE

Vinarija Galić među najboljima: Sretnih 9 medalja na Decanteru

07.06.2023.
u 20:45

vina vinarije Galić iz Kutjeva sa čak dvije zlatne medalje. Zlatom su nagrađena Galićeva vina Sauvignon Blanc i Ego Pribidrag

Na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vrhunskih vina, Decanter World Wine Awards, zasjala su i vina vinarije Galić iz Kutjeva sa čak dvije zlatne medalje. Zlatom su nagrađena Galićeva vina Sauvignon Blanc i Ego Pribidrag.

Zlatni Sauvignon Blanc iz 2022. suho je vino s 13,5% alkohola. Evo kako su ga opisali u Decanteru: Ovo je uzoran sauvignon hladnije klime. Prilično je složen sa svijetlim snopom treperave kiseline i ima vrhunski sortni karakter te vrlo dugu i elegantnu mineralnu završnicu. Apsolutno ukusno!

Decanterovi kušači u kušačkim su bilješkama imali samo riječi hvale i za Ego Tribidrag iz iz 2019. godine s 14 % alkohola iz podregije Sjeverna Dalmacija. U bilješkama o kušanju stoji: vrhunski su mirisi lovora, suhih šljiva, pekmeza i suhog voća. U okusu su prisutni tanini uz note šumskog tla, sušenog bilja i suhog voća. Finiš je dug i ukusan.

No, na Decanter World Awards još je sedam vina vinarije Galić dobilo medalje i to dva srebra i čak pet brončanih odličja. Srebrnim medaljama nagrađeni su Graševina iz 2018. godine, slatko bijelo vino s 12% alkohola, te Chardonnay iz 2019. godine, suho vino s 13,5% alkohola.Brončane medalje osvojili su Vinogorje Kutjevo Graševina iz 2022. godine, Pinot Crni iz 2019. godine, Crno 9 iz 2019. godine, Le Clos 9 iz 2017. godine i Ego Babić iz 2019. godine.

Kruna je to iznimne upornosti, velikog ulaganja u nasade i najnapredniju tehnologiju u proizvodnji vina te stalno traganje za najnovijim svjetskim podrumarskim i vinarskim znanjima. Čak 12 milijuna eura uloženo je jednu od najopremljenijih europskih vinarija, a Galić vina nastavljaju investicijski ciklus i u nasade i proizvodnju. Devet Decanterovih odličja Galić vina svrstava u sam vrh europske i svjetske vinske karte, a Galić vina najavljuju i nove vrhunske vinske kreacije koje će se uskoro naći na tržištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije