Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Vedrana i Franci bacili publiku na koljena

18. siječnja 2003. u 00:00 119 prikaza

Legendarnim pozdravom "U ime oca, sina, malvazije, Samante Fox i lige za borbu protiv turizma" vječni "buntovnik s razlogom" istarski kantautor Franci Blašković otvorio je preksinoć u Istarskome narodnom kazalištu šesti humanitarni koncert za Gorana, djelatnika INK, koji se oporavlja od teške bolesti. Pribrojimo li Francijevim "prosvjetiteljskim" stihovima britke misli Vedrane Rudan sadržane u njezinu posljednjem romanu bestselleru "Uho, grlo, nož", koji je autorica premijerno predstavila Puljanima sa svojim kolegom Dragom Orlićem, imamo dobitnu kombinaciju za smijeh do suza.

Francijeve priče o turizmu i Istri s njegova šestog albuma "Monte giro", poput one "Maestro Guli Lili", u kojoj kaže: "U boj, u boj, junaki, brigade turističke, turiste ćemo guliti, od šoldi osloboditi..." ili pak ona prema kojoj su "Istrani rođeni za konobare i ne treba im škola, jer su rođeni već s košuljicom preko ruke", prepuno Istarsko narodno kazalište uza salve smijeha gotovo su bacili na koljena. Rudan i Orlić odlično su dopunili Blaškovića satirom na život običnog čovjeka i žene. Francijeva najava bestsellera Vedrane Rudan "Uho, grlo, nož" najbolje ocrtava atmosferu romana:

- Ti libar neće ti pomoći, ali nakon toga te nitko više neće moći veslati, a nećeš se više ni živcirati kao ranije - kaže Franci. Dvosatni urnebes Franci će opet prirediti za mjesec dana posljednjim u nizu koncerata za oboljeloga Gorana.

(s. b.)

Zagreb: Na Marulićevom trgu održana modna revija brenda Duchess
objavila fotku
Kakva baka! Bivša Mamićeva supruga (49) pokazala liniju u badiću, javile joj se Nina Badrić i Ivana Vida
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane