Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četiri osobe umrle

U SAD-u piju gelove za dezinfekciju, liječnici upozoravaju: "Prestanite, to ostavlja teške posljedice!"

Shutterstock
10.08.2020.
u 15:30

Liječnici diljem Amerike ostali su šokirani kada su u bolnicu zaprimljeni ljudi koji su popili sredstvo za dezinfekciju - posljedice su strašne.

U Arizoni i Novom Meksiku 15 osoba zaprimljeno je u bolnicu zbog ispijanja gela za dezinficiranje ruku, potvrdili su iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Dvije žene i 13 muškaraca u dobi od 21 do 65 godina popili su sredstvo za dezinficiranje ruku koje sadrži metanol - sastojak koji Američka Agencija za hranu i lijekove naziva 'neprihvatljivim'.

Četiri osobe su preminule, a ostalima su ostale teške posljedice na vid. Njih šest imalo je napadaje kada su zaprimljeni.

Jedan je korisnik TikToka uspio otkriti recept umaka koji se nalazi u Big Macu: Evo kako ga pripremiti.

Problemi s vidom, probavom, nedostatak zraka, napadaji i mentalno oštećenje - sve su to simptomi koje su liječnici otkrili da se javljaju kod pacijenata koji su popili metanol, prenosi LADBible. Nakon ovih 15 slučajeva i čak 62 poziva upućena hitnoj pomoći zbog sumnje na trovanje metanolom u razdoblju od 1. svibnja do 30. lipnja, liječnici i vlasti strogo upozoravaju ljude da nikako ne konzumiraju gelove i sredstva za dezinfekciju na ovaj način! 

Komentara 1

DU
Deleted user
16:14 10.08.2020.

Hm, zanima me otkud im ta retardirana ideja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije