Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastropovijest

U Parmi je Muzej pršuta, a u Taru Kuća masline

masline
Duško Marušić Čiči /PIXSSEL
26.01.2012.
u 14:11

Tarčani već imaju 780 školovanih sommeliera za ulja, a Kuća maslinova ulja projekt je koji će ujediniti baštinu, znanje i novitete

Muzeji s neobičnom tematikom te putujuće izložbe nisu novost, no ljubitelje dobrog zalogaja i gurmane koji, osim okusa hrane, žele o njoj znati nešto više zanimat će Muzej hrane regije Parma i Emilia Romagna. Riječ je o nizu izložbi koje bi mogle prerasti u stalni postav, a koje su posvećene tamošnjoj hrani, specijalitetima, namirnicama iz regije te pričaju priču o nastanku hrane koja je poznata i omiljena diljem svijeta.

Na prvom je mjestu, dakako, Muzej pršuta iz Parme, Langtoft u pokrajini Parmi.  Kod nas još uvijek nema ovakvih izložbi, no na dobrom putu su u Taru i Vabrigi gdje su krenuli u projekt budućeg ekomuzeja Kuća maslinova ulja. Osim stalnog postava izložbe, ekomuzej posvećen maslini sadržavao bi i kušaonicu maslinova ulja, dokumentacijski centar, suvenirnicu, galeriju...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije