Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez, ljuto!

U ovom receptu su vaše dvije omiljene namirnice: grah i zapečene kobasice. Usudite se isprobati ga!

Sandra Šimunović/Pixsell
25.01.2022.
u 07:31

Jelo za opasne dečke mogu bez problema podnijeti i cure. Naravno, pod uvjetom da imate veliku moć kontrole i znate da treba stati kad je najfinije ili ste od onih koji ne broje svaku kaloriju.

Recept nam je posudio Vedran Bošković, naš poznati gastrobloger na čijem blogu Začinjeno s ljubavlju možete pronaći inspiraciju za kuhanje kad god poželite.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Zapečene kobasice s grahom     

Sastojci:

5 do 6 kobasica

400 g bijelog graha

200 g sjeckane rajčice

1 žlica senfa

sol, papar

čili u prahu

50 g slanine

svježi čili

kukuruzni kruh

svježi list peršina

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

U posudi sjedinite bijeli grah, sjeckanu rajčicu, senf te sol, papar i čili u prahu. Količinu začina prilagodite vlastitom ukusu. U posudu za pečenje stavite smjesu graha i rajčice te povrh toga kobasice koje su prethodno zarezane na nekoliko mjesta kako ne bi pucale zbog visoke temperature. Pospite po svemu sitno sjeckanu slaninu te pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta. Kada je sve pečeno, dodajte sitno sjeckani list peršina te sitno rezane svježe čili papričice. Poslužite uz kukuruzni kruh.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije