Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

U Osijeku održan 11. Fashion Incubator: First Step into Fashion

Svoje modne kreacije predstavili su Ivka Marin, Sonja Lamut, Domagoj Štimac, te modni dvojac Ivica Nola i Rijana Hadžić. Pobjedu je odnijela Jelena Aleksić.
16. listopada 2011. u 12:25 1 komentara 6 prikaza
Fashion Incubator (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/33

Jedanaesti Fashion Incubator održan je jučer u osječkom trgovačkom centru Portanova. Prikazane su kolekcije pet finalista čiji su dizajeri ušli u uži krug ovog modnog događaja, dok su dvije bile od gostujućih afirmiranih dizajnera.

Svoje modne kreacije predstavili su Ivka Marin, Sonja Lamut, Jelena Aleksić, Domagoj Štimac, te modni dvojac Ivica Nola i Rijana Hadžić. Od afirmiranih dizajnera svoju su reviju predstavili Ivan Alduk i Lucija Pihler Yuniku koji su svoju modnu karijeru izgradili upravo zahvaljujući Fashion Incubatoru.

Ovaj projekt namijenjen je neafirmiranim hrvatskim dizajnerima, a ove godine je održan pod radnim nazivom "First Step into Fashion" s kojim organizatori žele ukazati da je ovo jedina modna revija koja mladim kreatorima omogućuje da nastupaju potpuno besplatno pokrivajući im troškove manekenki, vizažista, produkcije i noćenja.

Dizajner koji ponese titulu najbolje kolekcije dobit će i novčanu nagradu od 10.000. kuna te nastup na Cro-A-Porteru što je prvi korak u započinjanju karijere u svijetu mode. Ove godine tutulu je osvojila mlada dizajnerica Jelena Aleksić.  Na ovaj način proslavili su se i jedni od najpoznatiji hrvatskih kreatora kao što su Juraj Zigman, Yuniku, Ana Maria Ricov, Ivan Alduk i drugi.

 

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja